Hirmagazin.eu
Főoldal » Súlyos buszbaleset Nepálban
Külföld

Súlyos buszbaleset Nepálban

Forrás: MTI

Súlyos buszbaleset történt Északkelet-Nepálban kedden. Legalább 34-en életüket vesztették, és a sérültek száma meghaladja a 40 főt – közölte a nepáli Rasuva körzet kormányzósága.

Súlyos buszbaleset Nepálban

A helyi sajtónak a balesetről nyilvánosságra hozott fényképfelvételein egy busz kettétört és elgörbült fémváza látható.

A busz eddig ismeretlen okokból letért az úttestről és egy meredek lejtőn 150 métert zuhant a mélybe, ahol egy kőtörmelékkel borított mezőn állapodott meg. Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hányan utazhattak a buszon, mivel valószínűsíthető, hogy a jármű tetején is ültek.

Nepálban jelenleg fesztiválszezon van, ezért többen utaznak a falvakba családjaikhoz a városokból. A himalájai országot ráadásul komoly benzinhiány sújtja, ami miatt kevesebb buszjáratra oszlik el több utas. Több mint hat hete politikai zavargások törtek ki Dél-Nepálban, így alig érkezik tartálykocsi Indiából a két ország határán keresztül.

A baleset számos sérültjét a nepáli főváros, Katmandu kórházaiba szállították. Az egyik túlélő a Kathmandu Post című lapnak úgy nyilatkozott, hogy a busz defektet kapott, és ezért tért le az útról. A lap értesülései szerint a halottak között tizenkét asszony és egy csecsemő is volt.

A Nepali Times című lap úgy értesült, hogy a baleset a Tibet és Nepál között közúti forgalomra jelenleg egyetlenként alkalmas útvonalon történt. A balesetet megelőző napon ezen az úton érkeztek első ízben üzemanyaggal töltött tartálykocsik Kínából. A kisebb utak használhatatlanná váltak a fél éve történt súlyos földrengésben.

Kép: Google, illusztráci

Hasonló hírek

Tömegbaleset a mekkai nagymecsetben

info

Ez az étel nem kellett a migránsoknak a finn táborokban

Edit

Mustárgázt vethettek be a terroristák az Iszlám Állam terroristái

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!