Image default
Külföld

Súlyos bejelentést tettek a kutatók, itt a bizonyíték a gigászi lény létezésére

A hatalmas vadállatot már tíz éve keresték, sokan csak legendának hitték a történetet – mostanáig!

Sikerült befogni Ausztráliában azt az óriási krokodilt, amelyet tíz éve kerestek az Északi területen.

A 4 méter 71 centi hosszú és 600 kilogramm súlyú hüllőt a Katherine folyóban ejtették fogságba hétfőn – írja az MTI. A helyi természetvédelmi szakemberek szerint a körülbelül 60 éves állat a legnagyobb krokodil, amely a térségben él.

Chris Heydon és John Burke, az Északi terület vadőrei arról számoltak be, hogy 4,5 méternél nagyobb krokodilt még nem fogtak ki a folyóból. A “krokodilszörny” létezéséről 2008-ban érkeztek először hírek, akkor látták egy mólóról, a hatóságok azóta próbálták meg befogni. Az óriási hüllőt egy krokodilfarmra vitték egy kisebb társával együtt, amelyet a közelben fogtak el szintén hétfőn.

Az ausztrál szakemberek arra figyelmeztettek, hogy bár a Katherine folyóban eddig nem találtak nagyobb krokodilt, megvan az esély arra, hogy a Daly folyóból még nagyobb példányok ússzanak fel. A Katherine folyóban a krokodilveszély miatt fürdési tilalmat rendeltek el.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció.

Hasonló hírek

Tízezer menekült jön Líbiából Európába jövőre

Mazsi

Egyetemisták bulijában történt a kaliforniai mészárlás, mindent beborított a vér – Drámai fotók és részletek a helyszínről

Mazsi

Mobilbomba az utasszállítón – százak voltak veszélyben

Mazsi