Image default
Gasztronómia, vega

Sült gesztenye házilag: bevált trükkök a sikeres sütéshez

Becsempészheted otthonodba is az őszi-téli fesztiválok hangulatát a puha, könnyen pucolható sült gesztenyével.

Miért állnál mindig sorba sült gesztenyéért, ha otthon sokkal olcsóbban elkészítheted? Falvakban rengeteg helyen még mindig az ősöktől ellesett technikával, gyertyán és bükkfa lángján, különleges serpenyőkben pirítják a barna szemeket. Ám különleges berendezések nélkül is tökéletes lehet a sült gesztenye. Az egyik titok a megfelelő szemek kiválogatása, a másik pedig az áztatás.

Házi sült gesztenye

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg nagyobb szemű, fényes héjú, sötétebb gesztenyéket keress. Áztasd be a szemeket legalább két-három órára annyi hideg vízbe, amennyi ellepi. Ettől lesz jó puha a gesztenye. A hibás darabok feljönnek a víz tetejére, ezeket feltétlenül dobd ki.

A domború oldalát éles késsel vágd be X-alakban, e nélkül csúnya meglepetés érhet, amikor forrón megpróbálod felvágni. Ügyelj arra, hogy közben a belseje ne sérüljön. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és terítsd rajta szét a gesztenyéket úgy, hogy a szemek ne fedjék egymást. Fóliázd le, és forró sütőben, 200 fokon süsd 20 percig, majd fólia nélkül 10 percig. Egy másik bevált sütési mód, ha kerti grillen, lyukacsos aljú serpenyőben készíted el. Közben többször rázogasd. Ha kész, borítsd egy tálba, takard le konyharuhával, és pihentesd 10 percig.

Sült gesztenye házilag bevált trükkök a sikeres sütéshez 1

Forrás: femina.hu

Hasonló hírek

Férfiak kulináris kedvencei

info

Eszembe jutott, hogy szülinapomon ennék egy jó lekváros kenyeret, de a cukrom állandóan határértéken van, így ki kellett találnom valamit,.. ezt!

Géza

Észvesztően finom filléres vacsora: újhagymás sajtos sült kenyér! – VIDEÓ

Mazsi