Hirmagazin.eu
Főoldal » Stílusos madáretetők a kertben
Természetvédelem, élőlények védelme

Stílusos madáretetők a kertben

A téli madáretetésnél az egyik legjobb rész az előkészület, mert ilyenkor rengeteg ötletet találunk az interneten, hogyan is kellene trendi madáretetőket készíteni.

Stílusos madáretetők a kertben

Az egyik legkörnyezetbarátabb madáretető készítési mód az, ha nagy termésekből készítjük el. Kiváló erre a hatalmas sütőtök, mert a belsejét kikaparva megtölthetjük magokkal, és szalonnabőrrel.

A másik környezetbarát ötlet, hogy spárgára felfűzünk félbevágott almadarabokat, és más hasonló gyümölcsöket, terméseket, és szalonnadarabokat. A felfűzött csemegét a fákra olyan magasságba tegyük fel, hogy a cicák ne tudják a madarakat inzultálni evés közben.

Stílusos madáretetők a kertben2Stílusos madáretetők a kertben

Ami már több kreativitást igényel, az a régi pohárkészletből készíthető madáretető. Ha van olyan csészénk, amit már nem használunk, akkor az alját fúrjuk át, és rögzítsünk az aljához fémből vagy fából egy rudat, amivel leszúrjuk a kertben kedvünk szerint. A csészét megtölthetjük mindenféle finomsággal.

Ha az akasztós etetőt szeretjük jobban, akkor a csészét a karimájánál fúrjuk át óvatosan és készítsünk bele akasztót. Így a gyümölcsfüzér mellé is felakaszthatjuk a díszfákra.

Nálunk a madarak – elsősorban a cinkék kedvelt pihenő- és csemegézőhelye a karácsonyra felfűzött osszázsnarancs-girland, mert a nagy terméseken meg tudnak kapaszkodni, és abból most már a havazás óta csipegetnek is, hiszen a nagy termések még mindig zamatosak és tele vannak nedvességgel.

Mivel a madaraknak szükségük van tolluk ápolásához zsiradékra, így olajosmagokat, szalonnadarabot mindig tegyünk az etetőbe. A vajjal összegyúrt köles és lenmag, napraforgómag is finom csemege számukra.

A félbevágott narancsok belsejének kiszedése után a narancshéjba tehetünk vajjal összekevert magpépet, és a narancshéjat könnyen át tudjuk fúrni, hogy akasztót készítsünk rá. A narancshéj ráadásul kedves dísze is lesz a fáknak.

Ha a csészéket nem szeretnénk átfúrni, akkor a csésze füleire tegyünk szalagot és a szalagnál fogva is felakaszthatók, viszont így a csészét ezzel a vajas magkeverékkel töltsük meg, hiszen féloldalasan tudjuk csak rögzíteni a fákon.

Arra mindig figyeljünk, hogy az etetőnek kialakított helyen legyen a madaraknak kapaszkodási lehetőség, mert úgy sokkal nagyobb kedvvel fognak nálunk csipegetni!

Forrás: szépzöld

 

 

Hasonló hírek

Kína az elsivatagosodás ellen egy Nagy Zöld Falat hoz létre 100 milliárd fa ültetésével

info

Kihalás küszöbén az orrszarvúk! Oszd meg!

Géza

Gyorsan olvadnak az antarktiszi jégpadok

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------