Hirmagazin.eu
Főoldal » Spöttle szerint nincs még vége a terrornak
Külföld

Spöttle szerint nincs még vége a terrornak

forrás: Kossuth Rádió/180 perc

A biztonságpolitikai szakértő úgy látja: az Iszlám állam nem csak a nyugatnak üzen a merényletekkel, de saját hatalmát és szervezetét is védi a megfélemlítéssel.

Spöttle szerint nincs még vége a terrornak

Az indonéz főváros több pontján robbantottak a merénylők pokolgépet, bomba robbant a jakartai Thamrin bevásárlóközpont közelében és egy rendőrőrsnél is.

A Jakartában történt robbantás volt az első eset, hogy az Iszlám Állam terrorszervezete a világ legnépesebb muszlim közösségével bíró Indonéziában követett el merényletet. Az, hogy a robbantás egy amerikai kávézólánc előtt történt nem véletlen – mondta Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az isztambuli esethez hasonlította a jakartai robbantást. Az előbbiről azt mondta, üzenet volt a török kormány és a nyugat számára.

A műsorban elmondta, hogy Indonézia egy 200 milliós muszlim lakosságú ország, ahol a radikális szervezetek korábban az Al-Kaidával álltak kapcsolatban. Az utóbbi időben azonban viszonylagos nyugalom uralkodott az országban, mostanra azonban az IS szerez területeken Indonéziában is.

Georg Spöttle megjegyezte, hogy az Iszlám Állam saját hatalmát és szervezetét a megfélemlítés által védi. Ezért egyértelmű, hogy a robbantás inkább a nyugat számára volt üzenet. Megpróbálják destabilizálni gazdaságilag a világot azzal, hogy elrettentik a turistákat.

Elmondta, hogy bár a hírek szerint az ottani hatóság konkrét figyelmeztetés ellenére sem volt képes megelőzni a támadást, nem érdemes lebecsülni őket. Nehéz egy ekkora országot felügyelni, jelenleg turista szezon van és rengeteg rendezvény – fűzte hozzá.

A szakértő szerint a muszlim populációval rendelkező országokban könnyen szereznek szimpatizánsokat harcukhoz. Akik korábban az Al-Kaida felé volta elkötelezettek, most az Iszlám Állammal szimpatizálnak – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy pénzügyi gondokkal küzd a terror szervezet, miután a harcosaik zsoldját a felére csökkentették, sokan kiszálltak. Tehát fontos szempont az új tagok toborzása is.

A szakértő szerint a terrortámadások folytatására kell számítani a külső térségekben.

 

Hasonló hírek

Sokan meghaltak egy Nepálra zúduló heves zivatar miatt

Géza

Oroszország szárazföldi csapatokat vetett be Szíriában

info

Meghosszabbították a német koalíciós egyeztetéseket

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------