Hirmagazin.eu
Főoldal » Spöttle: ez a “migránssimogatók” műve
Külföld

Spöttle: ez a “migránssimogatók” műve

forrás: M1

Nyugati civilek is segítik a balkáni határzáron áttörő migránsokat, nem csak embercsempészek – mondta Georg Spöttle biztonsági szakértő az M1-en. Úgy látja, a migránsoknak lövésük sincs, hogy a határ véglegesen lezárult. Ebben szerinte Merkel német kancellárnak és az embercsempészek meséinek is szerepe lehet. Utóbbiaknak talán ő is bedőlne – tette hozzá.

Nem csak az embercsempészek segítették a Görögországból a határon álló kerítést megkerülve Macedóniába gyalogoló ezer migránst – mondta az M1-en Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Migránssimogatók

Szerinte vannak olyan „migránssimogató” segítők, például német antifák – baloldali és autonóm szervezetek tagjai –, akik Magyarországon is tevékenykedtek, és önkéntesként kimentek Görögországba is.

Ezek a nyugat-európai fiatalok kötelekkel segítették a migránsok átkelését a határnál, az áradó folyón, valamint térképekkel, jó tanácsokkal látták el őket – mondta.

Most a „csórók” próbálkoznak

Georg Spöttle szerint úgy tűnik, a most próbálkozó migránsok nem olyan felkészültek, mint az első hullámmal érkezők, akik rendelkeztek GPS-szel, okostelefonnal, és állandóan kommunikáltak a neten. A biztonságpolitikai szakértő szerint a vagyonosabb középrétegek tagjai már Európában vannak.

A mostaniaknak nagyon egyszerű nyomógombos mobiljaik vannak, a ruházatuk nagyon rossz, van, aki még strandpapucsot hord, nem készültek fel a télre. Ez már a csóró réteg, amely még megpróbál – pénz híján akár embercsempészek segítsége nélkül is – valahogy eljutni Nyugatra.

„Lövésük nincs” a határzárról

Az is látszik rajtuk, hogy nem is tudják, határzár van, még mindig Angela Merkel német kancellár nevét skandálják, és kis német zászlókat lengetnek.

Mintha lövésük nem lenne, hogy a határ véglegesen lezárult, és döbbenten állnak a kerítésnél. Talán eljutnak hozzájuk még olyan hírek, hogy Angela Merkel továbbra is kritizálja a balkáni országok és Ausztria határokat lezáró politikáját– tette hozzá.

„Lehet, hogy a helyükben én is ezt tenném”

Georg Spöttle szerint a migránsok a németországi álmot kergetik még mindig, az embercsempészek azt hazudják nekik, hogy rögtön állampolgárságot, a családok pedig házakat kapnak.

„Olyan fantasztikus sztorikat mesélnek nekik, hogy a nyomorultak persze, hogy elindulnak egy jobb élet reményében. Lehet, hogy a helyükben én is ezt tenném, mert tényleg olyan képet vázolnak fel nekik, hogy Németország maga a Kánaán”– fogalmazott.

Előre szólni kellene

Fontos lenne tehát, hogy Németország, Ausztria a helyi kormányokkal egyeztessen arról, hogy ezeket az embereket még útnak indulásuk előtt tájékoztassák a valós helyzetről.

Tudatni kell velük, hogy a határ zárva, és zárva marad, Európa már megvédi magát, és semmilyen sanszuk nincs arra, hogy továbbmenjenek Nyugatra – mondta Georg Spöttle.

Spöttle nem menne Szicíliába nyaralni

A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, hogy Líbiában körülbelül 500 ezer ember várakozik arra, hogy a tengeren át tudjon kelni Európába.

Mint Georg Spöttle megjegyezte, egy utazási irodás ismerőse azt mondta neki, például nem érdemes Szicíliába menni nyaralni, mert a sziget déli részén rengeteg migráns van, és folyamatosan érkeznek az újabbak. Lampedusa szigete is szinte megtelt – tette hozzá.

Törökország helyett Magyarországnak adna uniós pénzt

Törökországnak, Georg Spöttle szerint, butaság lenne odaadni a 6 milliárd eurót a migráns áradat visszafogására, mert eddig sem tettek semmit, és továbbra is hozzák onnan a csempészek az embereket. Magyarországot kellene inkább kompenzálni a tavalyi eseményekért, mert a kormány csak töredékét kapta meg a migránsok ellátásáért ígért uniós pénznek.

Görögországnak, ahol 40-50 ezer migráns ragadt, szintén segítséget kellene nyújtani a táborok kiépítésére, a tömeg integrálására – hangsúlyozta. Hozzátette, reméli, Görögország lassan ráébred, hogy meg kellene védenie a határait.

 

Hasonló hírek

Lengyelország is bevezetheti a határellenőrzést

info

Önként nem ment, lemondatták a római főpolgármestert

info

Azt suttogják, hogy ez a nő válthatja Merkelt Németország élén

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!