Hirmagazin.eu

Spöttle: bárhol történhet támadás

 Aktuális hírek
  • ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK NAGY BRIGITTA RENÁTÁT Hirdetés2017. 08. 23., sze – 21:12 – Budapesti Rendőr-főkapitányság – A rendőrség a lakosság segítségét kéri! A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága 01130/6961/2017. általános számon körözési eljárást folytat a 14 éves Nagy...
  • Meg kell szüntetni a Hős utcai szegregátumokat Kőbánya polgármestere szerint (Budapest, X. kerület) HirdetésKőbánya polgármestere szerint több milliárd forintos állami támogatásra volna szükség ahhoz, hogy felszámolják a Hős utcai gettót, ráadásul jogi és anyagi akadályokba ütközik az utca 15-ös számú épülettömbjének lebontása is,...
  • Te jó ég! Így teszi tönkre a fogkrém a spermát HirdetésTalán nem is hinnéd, milyen sokat árthatnak a tisztálkodószerek a hímivarsejtek egészségének. Egy friss kutatás rávilágított, hogy a spermiumok számát, alakját DNS-ét is befolyásolják. A kutatás során 325 férfitől vettek...
  • Elárulta születendő gyermeke nevét Debreczeni Zita HirdetésEsküvőjük óta a trónörökös kérdés is napirendi ponton van a sztárpár életében. Már a nevet is kiválasztották. Néhány hónappal ezelőtt, Olaszországban mondták ki a boldogító igeneket Debreczeni Zita és Gianni....
  • Új dizájnerdrog pusztít HirdetésTöbb embert eszméletlen állapotban szállítottak kórházba hétvégén. A rendőrség azt gyanítja, hogy újfajta pszichoaktív drog van terjedőben. A kábítószerek terjesztői mindig újabb és újabb ártalmas portékával kábítják a fiatalok –...

Spöttle: bárhol történhet támadás

Spöttle: bárhol történhet támadás
március 22
11:58 2016
Hirdetés

forrás: M1

A repülőterek könnyű célpontok lehetnek. (…) Elképzelhető, hogy több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó – mondta George Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

Spöttle: ez a "migránssimogatók" műve

A legfrissebb hírek szerint 13 halottja és a 35 sebesültje van a brüsszeli robbantásoknak, amely a repülőtéren és a metrókban történt kedd reggel. Egész Európában fokozott ellenőrzést kell bevezetni, mert a kontinensen bárhol történhet támadás. „Elképzelhető, hogy egy koordinált, több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó” – mondta George Spöttlebiztonságpolitikai szakértő az M1-en.

Ez egy válaszlépés volt

A szakértő szerint sejteni lehetett, hogy Salah Abdeslam elfogása nem marad válasz nélkül. “Ez egy válaszlépés volt és meg akarták mutatni a brüsszeli hatóságoknak és Európa biztonsági szerveinek, hogy ők uralják továbbra is a terepet” – közölte Spöttle, aki szerint további merényletek lehetnek.

 

bárhol történhet támadás

Most mindenkinek kerülni kell Brüsszelben a puha célpontokat. Ezek a repülőterek, a vonatpályaudvarok, a buszpályaudvarok és bevásárlóközpontok. Tehát minden olyan hely, ahol sok ember fordul meg célpontja lehet támadásoknak.

Könnyű célpontok a repülőterek

A repülőtéren történt merényletről George Spöttle elmondta, hogy a reptércsarnokba bejutni nagyon könnyű bárkinek. „A reptereket kívülről nem védik, bármikor be lehet menni a budapesti, a berlini, vagy a brüsszeli repülőtérre is” – mondta a szakértő.

Ruha alatt vagy hátizsákban van a bomba

Az Iszlám Államra nagyon jellemző, hogy öngyilkos merényletet hajtanak végre, és rengeteg fiatal jelentkezik is öngyilkos merénylőnek. A támadók a ruhájuk alatt vagy a hátizsákjukban könnyedén el tudják rejteni a robbanóanyagot és amikor a legtöbb ember van az adott helyszínen, akkor hozzák működésbe a merénylő a bombát – magyarázta a szakértő.

Csatakiáltással kezdték a terrorsorozatot

A brüsszeli repülőtéren arab kiáltásokat is hallani lehetett, erről Spöttle elmondta, hogy az IÁ-ra jellemző, hogy csatakiáltással kezdik a terrorsorozatot – tette hozzá a szakértő.
 

bárhol történhet támadás2

 

Spöttle szerint az Iszlám Államnak az célja, hogy minél több keresztényt meggyilkoljanak, destabilizálják az országot és megmutassák, hogy tőlük félni kell. Háború zajlik Európa szívében köztünk és a terroristák és az IÁ között – mondta.

Az Iszlám Állam újra teret akar nyerni és meg akarja félemlíteni az embereket. Ez történt Egyiptomban is, ahol már sokan meghaltak és eluralkodott emiatt a félelem a turistákban. Továbbá a török riviéra, a marokkói, az algériai és a tunéziai strandok is fokozottan veszélyeztettek.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
photographer-banner_468
loading...
tűzvédelem

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Értékesítő állások

Hirdetés
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox