Hirmagazin.eu
Klímaváltozás

Sosem látott rikító sárga színű pingvint fotóztak az Antarktiszhoz közel, mutatjuk..

Egyszer van ilyen lehetőség egy fotós életében, így jellemezte Yves Adams fotós, hogy sikerült lencsevégre kapnia egy sárga színű királypingvint. Az állat természetesen nem egy új faj példánya, hanem egy speciális pigmentizációs zavar áldozata.

A belga fotós két hónapos expedíciót vezetett az Atlanti-óceán déli féltekén 2019 decemberében, amikor csoportjukkal megállt királypingvineket fotózni Déli-Georgia szigetén. Adams akkor vette észre a nem mindennapi külsővel megáldott példányt, amikor kipakolták az élelmüket és felszerelésüket a partra.

Volt vagy 120 ezer madár a parton és ez az egy volt sárga

– mesélte a fényképész a Kennedy News lapnak.

Az állat az úgynevezett madárleucizmus miatt sárga, ami hasonló az albinizmushoz, csak nem fehér, hanem sárga színezettel jár, de ugyanúgy a pigmentáció hiánya okozza. Pigmentszegénységgel jár, ugyanakkor nem hat a látásra, és a szemeket sem változtatja pirossá, mint az albinizmus. Az állat sejtjei nem gyártanak több melanint, ezért kifakulnak, sárgássá válnak.

A pingvinek esetében a sárga pigmentek egészen különlegesek, ahogy arról a Smithsonian magazinban Daniel Thomas kutató is elmondta. Az állatok a sárga színt a párosodásnál használják figyelemfelkeltésre, és valószínűleg szervezeten belül szintetizálják. Teljesen más a kémiai összetétele, mint a többi színért felelős pigmenteknek.

(PetaPixel, 24

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megmentenéd a Földet? Egyél babot!

Géza

Szokatlan jelenségre figyeltek fel a kutatók a Mount Everesten: a klímaváltozás okozhatja

Géza

Klímaváltozás: a vártnál gyorsabban melegszik Európa

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------