Image default
Bulvár

Sosem hallott titkok: kitálalt a magyar sztár Zámbó Jimmyről

A legendás énekesről kevesen tudják, hogy karrierje elején nem sok támogatást kapott. Mégis volt valaki, aki segített neki, és akinek aztán a későbbi sikereit köszönhette.

Sokan kérkednek azzal, hogy ők fedezték fel Zámbó Jimmyt, jóllehet, akadnak közöttük, akiknek semmi köze a Király sikeréhez.

Korda Györgynek viszont van, bár ő eddig nem beszélt erről a nyilvánosságnak. Jimmynek döcögve indult a karrierje, egyedül próbálta bevenni a Kádár-kori popzene erős bástyáját, az Országos Rendező Iroda (ORI) komor Vörösmarty téri épületét, de a bizottság sosem adta meg neki az előadó-művészi működési engedélyt, amely arra jogosította volna, hogy gázsiért léphessen fel.

Sosem hallott titkok kitálalt a magyar sztár Zámbó Jimmyről 1
Fotó: Markovics Gábor

Helyzete mindaddig reménytelennek tűnt, míg a nagy előd, Korda György be nem került a bizottságba – írja a Bors.

Tizenhét évesen Jimmy nem szokványos módon magnetofont vitt magával a vizsgára, azzal kísérte magát. Ez nem volt szokás, mindenki zongorával adta elő a produkcióját.

A bizottság tagjai kifogásolták az előadásmódját és a kinézetét, Korda György azonban meglátta a lehetőséget a fiatalemberben.

“Anno az ORI-ban a vizsgabizottság elnöke voltam, és Jimmynek – akit akkor még nem ismertem – nem akarták megadni az előadói engedélyt.Ekkor felszólaltam, és azt mondtam, felállok és kimegyek, ha nem adják meg ennek a tehetséges embernek a lehetőséget! Így végül megkapta az engedélyt” – mondta el a lapnak Korda.

Forrás: Ripost

Fotó: Markovics Gábor

 

Hasonló hírek

Aradszky László őrjöng: Hitelrontás, amit művelnek velem!

Mazsi

Kitálalt a fotós: állítja, nem baleset volt Diana hercegnő halála

Mazsi

Hányszor halt meg Jesse James, a legendás bandita?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------