Hirmagazin.eu
Főoldal » Soros ügyesen küzdött, de alulmaradt, amikor Polgár Judittal sakkozott
Belföldi hírek

Soros ügyesen küzdött, de alulmaradt, amikor Polgár Judittal sakkozott

Soros 1991-ben azt mondta, eszmeileg a Fidesszel szimpatizál. Azóta nagyot változott a világ. A milliárdos lett a Forbes Magyarország júniusi címlapembere.

Saját szavaival élve is monstre összeállításban foglalkozik a júniusi Forbes magyar kiadása Soros Györggyel, őt tették a címlapra is, 27 oldalon keresztül írják, ki ő és mit csinál. „Nem emlékszünk olyanra, hogy valaha annyit írtunk volna egyszerre egy emberről, mint most Soros Györgyről” – írták.

Online felületükre kitettek egy 12 dolog, amit nem tudtál róla és kiderül című összeállítást, ezekből szemezünk.

  1. Először 1939-ben, 9 évesen adakozott, kétszer tíz pengőt küldött a szabadságukért harcoló finneknek a 8 Órai Újság 1939. december 23-i cikke szerint.
  2. A második világháborúban Kiss Sándor álnéven élt.
  3. Mély benyomást tett rá 1986-ban az, ami a Bibó kollégiumban zajlott. 1991-ben a Figyelőnek azt mondta, „nem is rejtem véka alá, hogy én eszmeileg a Fidesszel szimpatizálok. Tény, hogy a Soros Alapítványnak is szerepe van e tehetséges fiatal politikusgárda kinevelésében. Én őket tartom a jövő ígéretének.”
  4. A CEU-t eredetileg nem Budapestre tervezték, az első kurzusok 1991-ben Prágában indultak, ezeket 1992-ben követték a budapesti órák. A költözésre még ebben az évben sor került, miután Václav Klaus volt cseh miniszterelnök elüldözte a CEU ottani ágát.
  5. Néhány évvel ezelőttig még rendszeresen síelt és úszott reggelente az óceánban, teniszezni viszont a mai napig szokott. Szenvedélyesen szeret sakkozni, és tud is: Polgár Judittal kétszer is megmérkőzött, egyszer félbemaradt a parti, másodszor, Polgár szavaival élve, „ügyesen küzdött, de alulmaradt”.

hvg

Hasonló hírek

Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings

Géza

Milliárdokért szereznek be orvosi gépeket Budapestre

Géza

Felejtse el az autót ma Budapesten

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!