Image default
Külföld

Soros személyesen is beszállt a kampányba

Soros György szerint a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza nézeteit.

A milliárdos a Financial Times című brit lapban hétfő reggel megjelent telefoninterjúban elmondta, eddig tartózkodott attól, hogy nyilvánosan kommentálja Orbán Viktor kormányfő támadásait, ám most úgy érzi, meg kell szólalnia, mert félti az általa támogatott civil szervezetek biztonságát.

„Tragédia Magyarországnak, hogy kormánya gyűlöletkeltéssel és a lakosság félrevezetésével törekszik megtartani hatalmát” – mondta.

Soros György honlapján közlemény is megjelent a nemzeti konzultációs kérdőív cáfolataként, melyben azt írják: a kérdőív csúsztatásokat és hazugságokat tartalmaz, és a magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is – olvasható a közleményben.

Soros letagadja korábbi szavait

Öt nappal a nemzeti konzultáció vége előtt az egyébként ritkán nyilatkozó milliárdos tőzsdespekuláns nem szóvivőjén vagy alapítványain keresztül, hanem saját hangján keresztül szólalt meg, és nyíltan támadja a nemzeti konzultációt – írja az Origo.hu

Soros a nyílt küzdelem helyett a tagadást választotta, egyszerűen letagadja a korábbi saját javaslatait, és letagadja brüsszeli befolyását, miközben cikkek, nyilatkozatok bizonyítják, hogy ő maga javasolta az Európai Uniónak a migránsok betelepítését, valamint dokumentumok, fotók, tények bizonyítják brüsszeli befolyását is – írja az Origo.hu.

(MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

A cikk szerint a milliárdos a felső korlát nélküli betelepítésről szóló európai parlamenti szavazás előtti napokban is Brüsszel bevándorlásügyi főelőadójával egyeztetett, majd neki és az Európai Parlamentben ülő „megbízható szövetségeseinek” köszönhetően tető alá is hozták az eddigi legliberálisabb migránspárti állásfoglalást.

Soros György egészen a Financial Timesig szaladt, hogy megtámadja Magyarországot és a konzultációt, és, hogy megossza a világgal „félelmeit” a magyarországi helyzettel szemben. Van ebben a nyilatkozatban minden, ami a manipulációhoz kell: fenyegetés, vádaskodás, hazugság, csak éppen egyenes beszéd nincs.

A spekuláns választhatta volna a nyílt sisakos támadást is, és elmondhatta volna, hogy nem ért egyet a magyar kormány bevándorláspolitikával, mert ő a „nyílt társadalomban”, Európa migránsokkal való elárasztásában és egy nemzetállamok nélküli egyesített Európában hisz, de nem ezt tette, hanem ezúttal is az álszenteskedést és a tagadást választotta – írja a cikk, amely pontról pontra felidézi és cáfolja a Soros György közleményében olvasható mondatokat.

Forrás: hirado.hu, origo.hu

Hasonló hírek

Tragédia: kézenfogva lépett a vonat elé egy 14 és egy 16 éves kislány

Géza

Az USA felkészült, és már a következő hónapban megtámadhatja Iránt

Géza

Autóba rejtett pokolgép robbant Törökországban

info