Autók - motorok - hajók

Soros György 35 millió dolláros részesedést vásárolt a Teslában

A magyar származású milliárdos is jelezte elköteleződését az elektromobilitás felé, mikor legutóbb 9,46 milliárd forint értékben vásárolt átváltoztatható kötvényeket a Tesla javára, így beleszólva a cég részvényeinek alakulásába.

Ahogy azt már megírtuk a Piac & Profiton, a magyar származású üzletember, Soros György nem kis összeget fektetett a Tesla elektromos autókat készítő cégbe, amikor 35 millió dollár (9,46 milliárd forint) értékben vásárolt nem részvényeket, hanem egyfajta hibrid terméket, átváltható kötvényeket, melyeket tulajdonosa – bizonyos feltételek teljesülése esetén – előre meghatározott időpontokban, előre meghatározott számú részvényre válthat át.

Ezzel igencsak jót tett a cégnek, miután a vártnál rosszabbul fogadták a 3-as modellt, amely csalódást okozott az embereknek, köztük a befektetőknek, így elkezdtek csökkenni a részvények értékei.

A 87 éves milliárdos cége, a Soros Fund Management még az év első három hónapjában kötötte meg az üzletet, melynek részleteiről nem tudni, az viszont biztos, hogy ez már nem az első kapcsolata az üzletembernek a céggel, ugyanis korábban rendelkezett némi részvénnyel a Tesla Motors-ban, melyeket a tavalyi évben adott el.

Forrás: autoblog.hu

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Bemutatkozott az új F1-es Safety Car

info

Talmácsi Gábor egy Volvo busszal utaztatja az érdeklődőket

Edit

Felmászik a Peugeot raliautója az Etnára – videó

info