Hirmagazin.eu
Főoldal » Soros és fia, az osztrák kancellár vendége volt
Kiemelt külföldi hírek

Soros és fia, az osztrák kancellár vendége volt

Sebastian Kurz vasárnap este a CEU-ról és a Brexitről tárgyalt Soros Györggyel. Ausztria továbbra is pozitívan áll a Közép-európai Egyetem Bécsbe költözéséhez.

Az osztrák kancellár vasárnap este hivatalában fogadta Soros Györgyöt és Soros Alexet, akikkel a Közép-európai Egyetem (CEU) átköltöztetéséről, külpolitikai kérdésekről és az Európai Unió sorsáról tárgyalt – mondta el Kurz egyik szóvivője.

“Megdöbbentő, hogy Soros pénzéért mikre képes egy politikus!”A tárgyaláson Soors fia is részt vett.  – Berágtak az osztrákok a spekulánssal tárgyaló Kurzra. “ Kép: pestisracok.hu

Illetékesek szerint Kurz hangsúlyozta: Ausztria nyitott arra, hogy a CEU – amelynek magyarországi működése bizonytalanná vált – Budapestről Bécsbe költöztesse át székhelyét. Ezt a lehetőséget még az előző osztrák kormány ajánlotta fel, és a kancellár megerősítette, hogy a szabadság, illetve a tudomány támogatása jegyében Ausztria továbbra is fenntartja az ajánlatot. A CEU akár már 2019 őszén megnyithatja kapuit az új helyszínen, a bécsi Otto-Wagner-Spital környékén.

Soros hétfőn tárgyal Heinz Fassmann osztrák oktatási miniszterrel a CEU ausztriai akkreditációjának technikai kérdéseiről – mondta el a tárcavezető egyik szóvivője. A folyamat lebonyolításáért felelős osztrák ügynökség azzal számol, hogy a következő hetekben benyújthatják az akkreditációs kérelmet.

Emellett Kurz és Sorosék megegyezett abban: mindenképpen el kell kerülni, hogy Nagy-Britannia kilépési megállapodás nélkül távozzon az Európai Unióból. A Brexitet mindketten sajnálatos döntésnek nevezték.

Kép: MTI

A felek a migráció kérdésében homlokegyenest eltérő álláspontot képviseltek. Soros egyúttal köszönetét fejezte ki Ausztria nyugat-balkáni tevékenységéért.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Friss: Terrortámadás történt Brüsszelben! Oszd meg!

Géza

Merkel áldozatai: Ezeket az európai nőket gyilkolták meg az elmúlt időszakban a “befogadottak”

Géza

Észak-Koreai atomstop!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!