Hirmagazin.eu
Főoldal » Soros állhat a migránshajók spanyolországi befogadásának hátterében
Belföldi hírek

Soros állhat a migránshajók spanyolországi befogadásának hátterében

Több százan tüntettek szombaton Berlinben a migránsok mentését végző NGO-k mellett. Azt szeretnék elérni, hogy ne korlátozzák a Földközi-tengeren a civil hajók tevékenységét.

Európa élethalálharca – blogstar.hu

A korlátozást azonban éppen azért vezették be az olaszok, mert úgy gondolják, hogy a civilek nem mentik, hanem taxiztatják a migránsokat, a jelenség mögött pedig Soros Györgyöt és szervezeteit gyanítják. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról beszélt, hogy Soros György hálózatának korlátlan erőforrása van, civil szervezetein keresztül pedig beleavatkozik a politikába.

Nagyjából nyolcszáz ember gyűlt össze szombaton Berlinben a városháza előtt. Azért vonultak az utcákra, hogy a Földközi-tengeren a migránsok mentését végző NGO-k akadályozása ellen tiltakozzanak.

„Teljesen egyértelmű, hogy szükség van egy politikai megoldásra. Ha valaki beleesik a folyóba, és én épp a folyóparton mellette állok, nem hagyhatom megfulladni” – mondta az egyik tüntető, a német ellenzéki Zöldek vezetője.

Hasonlóan érvelt csütörtökön az Európai Parlamentben a zöldpárti Judit Sargentini is, amikor egy olyan határozatot szavaztak meg, amely szerint nem korlátozhatnák a jövőben a migránsokat segítő NGO-k tevékenységét.

Az európai politikusok közül azonban sokan más véleményen vannak. Úgy vélik, hogy a civil hajók nem a bajba jutottakat mentik, hanem egyenesen a líbiai partokig hajóznak és onnan taxiztatják a migránsokat. Olaszország ezért nem engedi kikötni a bevándorlókat szállító bárkákat.

A múlt héten például, miután egyetlen tagállam sem fogadta a Mission Lifeline német NGO hajót, Málta engedte kikötni. A kapitányt azóta bíróság elé állították, a hajót pedig lefoglalták. Azzal vádolják, hogy megfelelő engedélyek és úti okmányok nélkül, törvénytelenül hatolt be máltai felségvizekre, ráadásul helyzetjelzőjét a líbiai partok közelében többször is kikapcsolta.

Az olasz szigorítás óta Spanyolország is fogadott migránshajókat. A Proactiva Open Arms sem kormányzati szervezet hajója, szerdán kötött ki Barcelonában 60 migránssal a fedélzetén. Több mint két hete szintén Spanyolországban, Valenciában ért partot az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezetek által fenntartott Aquarius nevű hajó is.

Soros állhat a spanyol befogadás hátterében

A spanyol befogadás hátterében Soros György állhat; a spanyol sajtó múlt hétvégén arról cikkezett, hogy Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök titokban találkozott „a világ legnagyobb spekulánsával”, Soros Györggyel. A súlyos költségvetési gondokkal küzdő Spanyolország új kormányfőjét, a sajtóhírek szerint, két pénzügyi tanácsadó kíséretében kereste fel a milliárdos. A spanyol lapok hozzáteszik, hogy Soros Györgynek nagy befolyása van Brüsszelben, ráadásul migrációpárti kampányokat és a tömeges bevándorlást támogató NGO-kat finanszíroz világszerte.

A találkozó után néhány nappal egyébként az Európai Bizottság 26 és fél millió euró, mintegy 8 és fél milliárd forint gyorssegélyt utalt Madridnak a megnövekedett migrációs nyomás okozta növekvő kiadásokhoz.

Ifjabb Lomnici Zoltán a Vasárnapi Újságnak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt, hogy szinte nincs a közpolitikai kérdéseknek olyan szegmense, amelyben ne lenne jelen a Soros-hálózat egy-egy eleme. A jogász azt is hozzátette, hogy Soros György a Forbes magazin listáján a 30 leggazdagabb ember között szerepel, civil méretekhez képest korlátlan erőforásokkal rendelkezik, a Soros-hálózatba sorolható szerveződések száma pedig több ezerre tehető.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Megszervezhették a szökést a migránsok a kiskunhalasi szállásról

Edit

Megszólalt a “Liba-miniszter, Bajnai Gordon: Szerinte “a jelenlegi rendszer a lelkekben okozza legnagyobb károkat”.. Azt nem mondta, hogy a libaügye milyen lelki károkat okozott.., akkor.. Oszd meg!

Géza

A tisztifőorvos kivizsgáltatja, hogy megfelelő orvosi ellátást kaptak-e a fővárosi idősotthon lakói – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------