Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Soroksári gyilkosság – A nyomozók munkáját méltatta a család ügyvédje! (Mi is “kalapot emelünk” a Magyar Rendőrség, és eljáró nyomozók munkája láttán! Hirmagazin.eu)

Soroksáron csaknem napra pontosan öt éve megöltek egy nőt. A jelenlegi gyanú szerint egy negyvenéves, más bűncselekmény miatt börtönben ülő férfi ölhette meg a 36 éves családanyát. A magyar kriminalisztika történetében példátlan esetről van szó.

Krisztina, a 36 éves családanya, az áldozat.
  1. szeptember 23-án kocogni indult Soroksáron a 36 éves családanya. A helyi nőt futás közben támadták meg, holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomót használva megkötözte és brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Az ügyben szombaton tartott sajtótájékoztatót a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője. Petőfi Attila a sajtóeseményen elmondta, a rendőrség egy negyvenéves, büntetését börtönben töltő férfit gyanúsít a soroksári gyilkossággal kapcsolatban. A vezérőrnagy elmondta, a rendőrség eleinte a nő környezetét derítette fel, 240 embert vizsgáltak át, de ez nem hozott eredményt. Később olyan férfiakat kerestek, akik a helyszínhez köthetők, és ad-hoc módon követhették el a gyilkosságot.

A gyanúsítottak számát 330 ezerről 1800-ra csökkentették, közülük DNS-mintát is vettek, de nem találtak egyezést – tette hozzá. A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet szerdán jelezte a rendőröknek, hogy talált egy olyan – jelenleg büntetését töltő – férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek.  Így jutottak el R. Szilveszterhez.

A nyomozás több szálon indult el – idézte fel Parti Ágnes, az áldozat családjának ügyvédje az M1 Ma este című műsorában. Elmondta: tudomása szerint sem az áldozat, sem férje nem ismeri a jelenleg gyanúsított R. Szilvesztert, aki a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves volt és hajléktalanként élt a területen. A keresést borzalmasan megnehezítette az a tény, hogy a hajléktalanok nyáron itt tartózkodnak, télen máshová húzódnak be – fogalmazott az ügyvéd.

  1. Szilveszter jelenleg börtönbüntetését tölti. Az ügyvédnő elmondása szerint egy véletlen kapcsán sikerült eljutni a férfihez. Korábban a bűnügyi nyilvántartás számára nem volt lehetőség arra, hogy minden, a büntetés-végrehajtási intézetben szabadságvesztésüket töltő embertől DNS-mintát vegyenek, azonban a közelmúltban ez megvalósulhatott. Így jutottak el R. Szilveszterhez. A gyanúsított DNS-mintája az ügy kezdetétől kezdve meg volt, azonban mivel nem volt a nyilvántartásban hozzá rendelhető személy, ezért nem tudták beazonosítani – fejtette ki az ügyvéd.

Ad-hoc gyilkosság történt

Parti Ágnes a műsorban elmondta, tudomása szerint a férfi nem tett vallomást, azonban a rendőrökkel folytatott, úgynevezett folyosói beszélgetése során elmondta, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza. Azt mondta: közbeavatkozott, megütötte a férfit, ekkor szerzett sérülést, így maradhatott a DNS-e a helyszínen.

Egy a 86 trilliárdhoz a valószínűsége annak, hogy lenne még egy hasonló DNS-állományú személy a Földön – jelent meg a sajtóban. Az ügyvédnő szerint ez elég lesz a bizonyításhoz, illetve az is, hogy R. Szilveszter a gyilkosság idejében a helyszínen tartózkodott és látta az esetet.

Kihallgatásra viszik a soroksári gyilkosság gyanúsítottját (Fotó: police.hu)

Lontai Márton, a Nemzeti Szakértői és Kutatói Központ főigazgató-helyettese a szombati sajtótájékoztatón azt mondta, a férfitől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-maradványok minden bizonnyal R. Szilveszterhez tartoznak.

Két elkövetőről is volt szó

Korábban volt szó arról is, hogy két elkövető után nyomoz a rendőrség, azonban ezt az elméletet elvetették. Parti Ágnes tájékoztatása szerint korábban szóba került az, hogy egy másik DNS-t is találtak a sértetten, de ez egy hibából származott, ugyanis annak a DNS-nek a tulajdonosa egy héttel korábban egy közlekedési balesetben elhunyt.

1847 DNS-vizsgálatot kért a nyomozóhatóság, ebből 1771-et vizsgáltak meg. Parti Ágnes szerint valóban megtalálták az elkövetőt. Az ügyvéd kiemelte: hihetetlen, elismerő csodálattal kell adózni a nyomozók részére, annak a csapatnak, aki öt éve dolgozik az ügyön.

Parti Ágnes elmondta, az áldozat férje pénteken kapott tájékoztatást az ügy fejleményeiről, borzalmasan megrendült, azonban – az ügyvéd szerint – megkönnyebbült és megnyugodott, hogy pont került az iszonyatos történet végére.

Amennyiben a rendőrség kimondja a férfi bűnösségét, az lelki megnyugvást hozhat a család életében. A feleség és családanya elvesztését semmi sem pótolhatja, azonban a család számára elégtétel lehet, hogy az elkövetőt megtalálták – fogalmazott.

Szerző: hirado.hu
Forrás: M1, MTI

Hasonló hírek

Kutyát tartani komoly felelősséggel jár (18+)

Géza

Halálos baleset Baján!

Géza

Mobil és készpénz nélkül maradnak a rendőrök

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------