Image default
Belföldi hírek

Soltész: nemet kell mondani Brüsszel erőszakos betelepítési politikájára

forrás: MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arra bíztatta a választókat, hogy az október 2-ai kvótanépszavazáson mondjanak nemet “Brüsszel erőszakos betelepítési politikájára”.

Soltész Miklós egy más témában Pécsett rendezett sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Németországban, ahol már működik a kvótarendszer, a betelepítések visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el a kistelepüléseken és nagyvárosokban egyaránt.

Soltész: nemet kell mondani Brüsszel erőszakos betelepítési politikájára
MTI Fotó: Sóki Tamás

“Látjuk ezt Európa sok-sok városában – Párizsban, Kölnben, Berlinben és Lyonban -, hogy az így kialakuló párhuzamos társadalmak képtelenek egymással közösen élni” – fogalmazott az államtitkár, megjegyezve: a kultúrák összebékíthetetlenségéből olyan negatívumok fakadhatnak, mint a terrorizmus.

A Pécsett és Baranya megyében élők sokkal inkább a nyugodt és békés életre vágynak – mondta Soltész Miklós, kiemelve, hogy a kvótareferendumon nemmel szavazók nagymértékben hozzájárulhatnak lakóhelyük nyugodt és kiszámítható életéhez.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a szolidaritást közösen kell kifejezni, és gyakorlatban is meg kell valósítani. Mint hozzátette: “megtesszük ezt Ukrajna felé, valamint az elesett, idős, rászoruló migránsok felé, ezért a határ mentén tevékenykedő karitatív szervezetek munkáját tavaly és idén 450 millió forinttal támogatjuk”.

Soltész Miklós az üldöztetéseknek kitett közel-keleti keresztények iránti szolidaritás fontosságát kiemelve azt mondta, ők “sok helyen kénytelenek feladni kétezer éves hitüket és kultúrájukat”.

 

Hasonló hírek

Szijjártó figyelmeztet: az unió egységét veszélyeztetik

Géza

Budapesti járatokat is törölnek a Lufthansa-sztrájk miatt

Edit

A család az együttlét öröméről is szól (Olvasd el és nézd meg!)

Géza