Hirmagazin.eu
Külföld

Sokkoló videók az isztambuli robbantásos merényletről

A szom­bati, ön­gyil­kos me­rénylő által rob­ban­tott bomba az egyik leg­for­gal­ma­sabb be­vá­sár­ló­ut­cá­ban pusz­tí­tott.

A Russian Today hírportál két videót is közzétett a szombati merénylet pillanatairól. A robbanás öt embert megölt, köztük a támadót is, 36-ot pedig megsebesített.

Az egyik videón jól látható, amint a forgalmas, Istiklal bevásárlóutcát megrázza a robbanás, majd füst borítja be a környéket. Az emberek pánikszerűen menekülnek a környező mellékutcákba…

A másik felvételen már magát a robbanást is látni. Többen a a légnyomástól kerülnek a földre, vagy a szerteszét repülő törmeléktől sebesülnek meg.

„Volt egy robbanás. Hatalmas zajt hallottunk, majd egy nagy mélyedés tátongott az úton. Körülbelül 25-30 ember feküdt a földön. Ezután megérkezett a rendőrség, és mi elmentünk. Nagyon megijedtem. Szörnyű pszichés teher”

– mondta egy isztambuli férfi az Euronews riporterének.

A török hatóságok feltételezik, hogy a támadó az Iszlám Állam által kiképzett öngyilkos merénylő, vagy az illegális Kurdisztáni Munkáspárt terrorszervezet embere lehetett. Meg nem erősített hírek szerint a rendőrség további három embert keres a merénylettel kapcsolatban.

A sérültek között legalább 11 izraeli állampolgár van, közülük kettőnek súlyos az állapota. Az AFP két ír, egy izlandi, egy iráni, egy német és egy dubai állampolgár megsebesüléséről is értesült.

Sokkoló videók az isztambuli robbantásos merényletről
Fotó: AFP

Ebben a hónapban már ez volt a második pusztító merénylet a török fővárosban. A város lakói újabb támadástól rettegnek, az utcák szinte teljesen kiürültek. Aki teheti, inkább otthon marad.

A kormányzó, Vasip Sahin igyekezett megnyugtatni a lakosságot: szerinte hamisak azok a terjengő hírek, hogy újabb merényletekre kell számítani a város más részein.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Weber: az Európai Néppárt nem működik együtt szélsőséges pártokkal

Géza

Kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt

Géza

Precedens értékű ítéletet hoztak Romániában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------