Hirmagazin.eu
Főoldal » Sokkoló új részletek: egy férfi tétlenül nézte a kislány fuldoklását a sárvári fürdőben
Belföldi hírek

Sokkoló új részletek: egy férfi tétlenül nézte a kislány fuldoklását a sárvári fürdőben

Sárvár — Döbbenetes, megrázó részleteket tudott meg a Blikk a hároméves kislány halálával kapcsolatban, aki a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe fulladt.

A gyermek a szüleivel és a testvérével érkezett az uszodába, ám a tragédiát megelőző pillanatokban – eddig nem ismert okból – elkeveredett mellőlük. A pici utolsó perceit kamera is rögzítette: a felvételen jól látszik, hogy elindul a víz felé, majd legalább másfél percig küzd, hogy fent tudjon maradni a felszínen, ám végül elsüllyed. A kislány közelében több felnőtt is karnyújtásnyira volt, mégsem segített neki senki sem. Ennek oka nem feltétlenül a nemtörődömség, sokkal inkább az, hogy a filmekben látottakkal ellentétben a fuldoklónak a legtöbb esetben nincs ereje segélykiáltásra, de még kapálózásra sem.

Úgy tudjuk: volt egy férfi, aki hosszan nézte a gyerek küzdelmét , a lábával még meg is bökte, mégsem tett semmit sem. Lehet hogy lefagyott hirtelen, és fel sem fogta, mi történt a szeme előtt. Információink szerint a férfit a rendőrség is meg akarja hallgatni.

Amint a gyermek édesanyja észrevette, hogy eltűnt a kislánya, azonnal a keresésére indult, ám rossz irányba ment. Kétségbeesésében az úszómesterhez fordult, akivel együtt találták meg a mozdulatlan kislányt. 

Ebbe a medencébe ment be a kislány, ahol a víz alá került

– Azonnal kihúzták, még egy fürdőző nő is segített, hogy egyetlen pillanatot se vesztegessenek el, és az úszómester megkezdte a gyerek újraélesztését. Tényleg mindent megpróbált a kollégáival együtt, aztán jöttek a mentők, végül a mentőhelikopter vitte el. Soha nem felejtem el a szülők arcát, ahogy nézték a gyermekük életéért folytatott emberfeletti küzdelmet – idézte fel a drámai pillanatokat egy szemtanú. A kórházban már nem tudtak segíteni a kislányon, az a körülbelül három perc, amit a víz alatt töltött, végzetesnek bizonyult.

Nagyon kevés olyan gondos és odafigyelő házaspárt ismerek, mint a meghalt kislány szülei – kezdte lapunknak a gyászoló család egyik ismerőse.

Pokolian összetörtek a gyászban, az édesanya még a házba sem tudott többé hazamenni, ahol ez idáig éltek. Nekik tényleg minden gondolatuk a gyerekek körül forgott – árulta el a család ismerőse.

A gyógyfürdőben belső vizsgálatot tartottak, amelynek már eredménye is van. 

 – Részünkről minden szakszerűen, a szabályok betartásával történt. Az úszómesterek helyesen jártak el, és tényleg mindent megpróbáltak, hogy megmentsék a kislány életét – közölte megkeresésünkre Vajtko Tibor létesítményigazgató.

A kislányért mentőhelikopter is érkezett, kórházba vitte, de ott már nem tudták megmenteni / Fotó: MTI Varga György

Azonnal kiáltson

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke szerint a legfontosabb ilyen helyzetben, hogy a szülők ne féljenek segítséget kérni. – Amint valaki észleli, hogy a gyermeke eltűnt, ne egyedül kezdje keresni, hanem azonnal üvöltsön, hogy „emberek segítsetek, baj van”, mert együtt nagyobb esély van a gyerek megtalálására. A másik, hogy aki egyedül lévő kisgyereket lát, kérdezze meg, hogy kivel van. Gyerek nem lehet felügyelet nélkül, inkább vállaljuk, hogy a szülők később nem örülnek, hogy megszólítottuk a kicsit, mint hagyjuk, hogy megtörténjen a tragédia – vélekedett a szakember.

Forrás: Blikk.hu

 

Hasonló hírek

Mindannyian a magyar tudomány és a magyar emberek javát keressük

Géza

Földi reméli, hadifogolytáborrá válik a kiskunhalasi állomás

Edit

Befejeződött a buszbaleset halálos áldozatainak azonosítása

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------