Image default
Külföld

Sokkoló: több száz megkínzott, megláncolt gyerek az iszlám iskolában

Több száz megkínzott gyereket találtak a rendőrök egy iszlám iskolában csütörtök este a nigériai Kaduna városban.

Egy rendőrségi rajtaütés során csütörtök este több mint 300, egyes lapok szerint közel 500, láncra vert gyereket találtak egy iszlám iskolában Nigériában – írja az Index az MTI-re hivatkozva. A hatóságok őrizetbe vették a korániskolaként és drogrehabilitációs intézetként működő, fiúknak fenntartott intézmény 39 éves tulajdonosát és hat tanítóját is.

Legalább három hónapja tartották fogva és kínozták a gyerekeket – írja a portál a nigériai Premium Times cikkére hivatkozva. Az 5 és 20 év közötti, embertelen körülmények között tartott áldozatok közül egyesek azt mondták, hogy a tanítóik megerőszakolták őket, egy fiatal fiú pedig állítja, többen meghaltak a bántalmazások során. A rendőrök egy kínzókamrát is találtak a helyszínen, a Reuters információi szerint ostorral ütötték és éheztették is a gyerekeket.

Az áldozatok számára, akiknek többségét Nigéria északi államaiból adták be a szüleik az iskolába, ideiglenes tábort alakítottak ki egy stadionban, ahol orvosi és pszichológiai segítséget is kapnak – addig ott lesznek, amíg a családjuk értük jön.

Az Index azt írja, a Daily Mail szerint a helyieknek fogalmuk sem volt arról, ami az iskolában folyt. Háromhavonta egyszer látogathatták a gyerekeiket, akikkel egy külön helyiségben találkoztak, az épület többi részébe nem mehettek be.

Az iskola tulajdonosa tagadja a vádakat – állítja, ők a Koránra tanították a gyerekeket és csak azokat verték láncra, akik meg akartak szökni.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: GettyImages

 

Hasonló hírek

A nyílt utcán lőtték fejbe az IÁ-t bíráló újságírót

Edit

Putyin: „Isten dolga, hogy megbocsásson a terroristáknak, az enyém pedig, hogy elküldjem hozzá őket”

Edit

Eddig nem látott videó Orbán Viktor és Donald Trump találkozójáról – videók! Oszd meg!

Géza