Hirmagazin.eu
Főoldal » Sokkoló jelenség tapasztalható az újkori szexben, kitálalt a tudomány
18+

Sokkoló jelenség tapasztalható az újkori szexben, kitálalt a tudomány

Manapság már minden randiszituációhoz lehet mobilalkalmazást letölteni: gluténmentes randi, szexrandi, végtelen a lehetőségek tárháza. Logikus a feltételezés, hogy a mai fiatalok sokkal többet szexelnek. De biztosan így van ez?

Eszméletlenül nagyot változott a világ az elmúlt 15 évben, aki nem most fiatal, csak kapkodja a fejét. Egymást érik a technológiai újítások, szinte követhetetlen sebességgel jönnek ki az újabb mobil appok és közösségi média trendek. Mindez hatással van a fiatalok szexuális életére is. Logikus a feltételezés, hogy a Tinder korában instant randi, alkalmi szex bármikor összejöhet, tehát az Y generáció tagjai nyilván sokkal többet szexelnek, mint az őket megelőző X generáció. Az 1980 után született Y generációs fiatalok azonban megdöbbentő módon sokkal kevésbé intenzív szexuális életet élnek, mint elődeik.

Sokkoló jelenség tapasztalható az újkori szexben, kitálalt a tudomány

A San Diego-i Egyetem legújabb kutatása ennek a jelenségnek az okait akarta feltárni, vegyes eredménnyel. A kutatás vezetője szerint ugyan az 1980 után született fiatalok sokkal szabadosabban gondolkodnak a szexről, és megengedőbbek, mint az előző korosztály, azonban kevesebb partnerük van, mint szüleiknek volt ugyanebben az életkorban. Ugyanez számokban: a mai nők 44%-a élt már nemi életet 15-19 éves, míg ezzel szemben 1988-ban az akkori fiatal nők 51 százaléka.

Sokkoló jelenség tapasztalható az újkori szexben, kitálalt a tudomány 1

A kutatás további kérdéseket vetett fel, és bár nem válaszolta meg, miért alakult így a jelenség, teóriát azért felállítottak. E szerint korunkra megváltoztak a randizás keretei. A nyolcvanas-kilencvenes években ha két fiatal közeledett egymás felé, határozott céljuk volt: társat kerestek, férjet vagy feleséget, és ezt kommunikálták is – vagyis már a legelső randin nyílt lapokkal játszottak.

Sokkoló jelenség tapasztalható az újkori szexben, kitálalt a tudomány 2

Ezzel szemben, ha ma két fiatal elmegy randizni, nem is igazán tudják, hogy mi a találka célja: szimpla alkalmi szex, hosszabb távú kapcsolat, vagy laza ismerkedés? Simán beleférhet mindhárom; emiatt megváltozott a randi-kommunikáció, sokszor abban sem lehetnek biztosak, hogy vajon mit ért a másik fél „randi” alatt?

Sokkoló jelenség tapasztalható az újkori szexben, kitálalt a tudomány 3

Ez által sokkal könnyebb kibújni az elköteleződés alól; sokan azzal utasítják vissza a randipartnert, akivel megvolt az első éjszaka, hogy az ő szótárukban a randi csak szexet jelent, a másik értett félre valamit. Ezért mindkét fél extra óvatos: kerülik az érzelmek és vágyak nyílt kifejezését és kommunikálását. Vagyis a legtöbben úgy mennek el randira, hogy valószínűleg csak szex lesz – ha meg véletlen több, az is jó. Kevésbé kínos ugyanis az elutasítás, ha eleve úgy alakul ki a randiszituáció, hogy amúgy is csak a szex volt a tétje a helyzetnek.

Sokkoló jelenség tapasztalható az újkori szexben, kitálalt a tudomány 4

Tehát az 1980 után született generáció tagjainak úgy kell viselkedni a másik nemmel kapcsolatban, mintha semmi nem érintené meg őket, és elképzelhetetlen lenne számukra, hogy gyengéd érzelmeik legyenek. Látszólag legalábbis. Ugyanis ahogy mindenki, ők is magányosak, és valójában bensőséges párkapcsolatra vágynak.

Az pedig bizonyított tény, hogy a tartós párkapcsolatban élők sokkal többet szexelnek, mint akik gyakran váltogatják a partnereiket. Ráadásul a Tinder-generáció aktusai még csak nem is kielégítőek. Ugyanis egy olyan környezetben, ahol elvárás előbb szexelni, majd aztán ”talán” elköteleződni, ott a szex egy stratégia része, nem pedig a kölcsönös örömszerzést szolgálja.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kiderült, hogy hány percig kell bírnia a férfiaknak az ágyban a nők szerint

Géza

4 hely a nő testén, ami sokkal érzékenyebb, mint a G-pont

Mazsi

A nap képe: Megbotránkoztatóra és megdöbbentőre sikeredett a templomi üvegablak (18+)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------