Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Sokkoló felvételek! Méreg ömlik a leapadt Dunába Óbudán! Oszd meg!

Mérgek csorognak a Dunába Óbudán – állítja közleményében a Greenpeace Magyarország. A zöldszervezet ebben a hónapban mintákat vett a rendkívül alacsony vízállású Duna medréből a volt Óbudai Gázgyár mellett.

A folyóban alig van víz, így minden jól látszik!

Az alacsony vízállás során jól láthatóan szennyezett víz szivárgott a talajból a Dunába.

A mérési eredmények kimutatták: egyes, rákkeltőnek minősített szennyezők több százszorosan, más, súlyos mérgek pedig több ezerszeresen haladták meg a talajvízre megengedett határértéket.

A Greenpeace annak a követelésének adott hangot, hogy sürgősen kezdődjön meg a sok éve elmaradó teljes kármentesítés, a hatóságok pedig lépjenek fel a Dunát érintő, illegális szennyezés ellen.

A volt Óbudai Gázgyár több mint hét évtizedes működése alatt a gáz tisztításának melléktermékeként keletkezett szerves vegyületeket, cianidot, arzént és egyéb fémeket tartalmazó gázmasszának a gázgyár területén történő illegális elásásával közel 200 ezer tonnányi talajt szennyezett el.

A lerakott veszélyes hulladék már évtizedek óta szennyezi a talajvizet és a talajt, és alacsony vízállás esetén a Dunába ömlik.

A helyzet jelenleg olyan súlyos, hogy a gázmassza már a Budapest számára létfontosságú ivóvízbázisokat is veszélyezteti.

Már a korábbi mérések is jelentős határérték-túllépést mutattak több szennyező anyag esetén is, ám a jelenlegi mérés rendkívül magas szennyezést mutatott a rákkeltő naftalinokból, valamint a mérgező policiklusos aromás szénhidrogénekből és a rákkeltő benzolból.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Döbbenet: egy nőre és mentősre támadt két erőszakos férfi Tatabányán

Géza

A párom vezetés közben rosszul lett, félre álltunk, két férfi megállt mellettünk, és ezt tették velünk…

Géza

Most érkezett: Lángol egy vonat a Balatonnál, menekülnek az utasok

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------