Hirmagazin.eu
Főoldal » Sokkoló bűncselekmény: budapesti ügyvéd maffia zsarolta a magyar feltaláló-üzletembert – Lecsapott a TEK – részletek, fotók
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Sokkoló bűncselekmény: budapesti ügyvéd maffia zsarolta a magyar feltaláló-üzletembert – Lecsapott a TEK – részletek, fotók

A magyar feltaláló, aki nem nagyon bízott a hatóságokban, a dolgait inkább egy ügyvédre bízta.

Óriásit hibázott, rossz képviselőt választott: a zsarolóvá lett ügyvéd és bandája százmilliós vagyont zsaroltak ki a szerencsétlen ügyfélből.

Most a terrorelhárítás kommandósai vitték el az egész bagázst.

Az ügyfél egy feltaláló-üzletembertől, akinek kozmetikai cége van, több száz milliós vagyont zsaroltak ki az évek alatt – ingatlanokat, stb. –, mondván, különben megölik.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amelyben a rendőrséggel és a Terrorelhárítási Központtal közös akciót hajtottak végre a budapesti ügyvéd és társai elfogása érdekében – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint egy negyvenhárom éves budapesti ügyvéd férfi 2014-ben megbízást kapott a feltaláló üzletembertől, hogy lássa el a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat. Az ügyvéd felismerte, hogy megbízója bizalmatlan a hatóságokkal szemben, így elhatározta, hogy – ügyfelét kihasználva – csalárd módon jut anyagi előnyhöz.

Elhitette az ügyfelével, hogy házkutatást tartanak majd nála, ezért elkért tőle több adathordozót, amelyek üzleti és személyes titkokat tartalmaztak. Miután nem következett be az ügyvéd által kitalált házkutatás, az adathordozókat nem adta vissza, hanem – megtévesztve az ügyfelét – egy társával hamisan azt állította, azokat a sértett védelme érdekében a Dunába dobták.

Az ezt követő években az ügyvéd az üzletember költségén és csak részben annak tudtával létrehozott több gazdasági társaságot, amelyeket a saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások felhasználásával több mint százezer eurót tulajdonított el a feltalálótól.

Amikor az ügyfél 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd – több társával együtt – megzsarolta a sértettet, majd a következő évben több száz millió forintnyi vagyont – gyémántokat, készpénzt és ingatlant – szerzett meg tőle élet elleni fenyegetéssel.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek segítségével nagyszabású, több budapesti és Pest megyei helyszínt érintő akcióban kutatásokat és elfogásokat tartottak. Ennek során a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, valamint vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. A nyomozó ügyészek öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül hármat őrizetbe vettek.

A gyanúsítottakkal kapcsolatos esetleges további kényszerintézkedéseket érintő ügyészi döntések meghozatala folyamatban van.

Hasonló hírek

Tiltott határátlépés miatt 113 embert fogtak el tegnap

Edit

Agyonverte egy kockakővel a budapesti állatkert görög teknősét egy látogató

Géza

Kigyulladt egy utasokkal tömött busz Tatabányán, videóra vették – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------