Image default
Életmód hírek

Sokkoló adatok a gyermekszegénységről

A Föld 17 év alatti népességének nagyjából 20 százaléka él szélsőségesen szegény körülmények között.

Világszerte mintegy 385 millió gyerek és fiatalkorú él szélsőségesen szegény körülmények között, ez a Föld 17 év alatti népességének nagyjából 20 százaléka – derült ki az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szerdán nyilvánosságra hozott közös jelentéséből.

A dokumentum definíciója szerint szélsőséges szegénység az, ha valaki naponta kevesebb mint 1,66 euróból kénytelen megélni.

Az UNICEF és az ILO arra is rámutatott, hogy a gyerekek szociális támogatása nagyon eltérő az egyes kontinenseken, és világszerte a gyerekek alig több mint egyharmada részesül szociális juttatásokból.

Afrikában a legrosszabb a helyzet, itt a gyerekek mindössze 16 százaléka kap segítséget az államtól.

Eközben Európában a gyerekek 87 százaléka részesül szociális ellátásokból, Ázsiában pedig ez az arány 28 százalék.

Az ENSZ két szakosított szervezete felhívta a politikusok figyelmét arra, hogy terjesszék ki a szociális juttatások körét, mert a gyerekek és családok közvetlen támogatása éppen azokat az akadályokat segít felszámolni, amelyek gyakran meggátolják a gyerekek jogainak érvényesülését.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Hódít a mangaszex Japánban! (Videó)

info

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója felajánlotta 72 783 eurós (22,6 millió forintos) kártérítését az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezetnek.

Géza

Így kerülheted el a kísértést az élelmiszerboltban

info