Főoldal » Sokk: ismét lecsapott az Iszlám Állam Franciaországban!
Külföld

Sokk: ismét lecsapott az Iszlám Állam Franciaországban!

Az Isz­lám Állam em­be­rei len­dü­letbe jöt­tek. Or­lando után Pá­rizs kö­ze­lé­ben ölt meg több em­bert egy ter­ro­rista.

Törökország: új stratégiára van szükség az Iszlám Állam ellen

Egy magas rangú rendőr és felesége is meghalt abban a túszdrámában, ami tegnap este, Párizstól 45 km-re zajlott. Az elkövető – akit még azonosítani próbálnak a hatóságok – szintén életét vesztette a terrorcselekmény során.

Az ismeretlen férfi hétfő este támadt a rendőrre saját háza előtt, ahol több késszúrással végzett is a parancsnokkal. Eközben az “Allahu Akbar”, azaz “Isten nagy” felkiáltást harsogta.

A gyilkosság után az áldozat feleségével és gyermekével barikádozta el magát az elkövető. A tragédia során a nő szintén életét vesztette, a fiú sokkos állapotban sikerült kihozni a házból.

A franci terrorelhárító egység arról beszél, hogy a megölt terrorista az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető – írja a Bild. Ezenkívül szintén nyomós bizonyíték, hogy a támadás után pár órával maga a szervezet is elismerte, hogy ők tervelték ki az akciót.

Egyelőre nem tudni, hogy az orlandói eset és a tegnapi francia történés között van-e összefüggés, vagy csak a véletlen műve, de az biztos, hogy az Iszlám Állam még 2014-ben hirdette meg a “magányos farkas” nevű hadműveletet, aminek keretében a terroristák egymaguk csapnak le annak érdekében, hogy megfélemlítsék a Nyugatot.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Szeretne megszabadulni a múlttól: új névvel kezdene új életet az ámokfutó Rezesová – Még a luxusvilláját sem sikerült eladnia

Mazsi

Ferenc Pápa Putyint látja az “egyetlen embernek”, aki megvédheti a Keresztényeket az egész világon

info

A határon belül elrejtőző menekülőktől tartanak a svédek

info