Hirmagazin.eu
Főoldal » Sokan nem is tudnak az új munkaszüneti nappal kapcsolatos aláírásgyűjtésről
Belföldi hírek

Sokan nem is tudnak az új munkaszüneti nappal kapcsolatos aláírásgyűjtésről

Nem övezi nagy érdeklődés a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazás kiírásához kapcsolódó aláírásgyűjtést a Magyar Idők szerint. A lap úgy tudja, a dolgozók egy nagy része ráadásul nem is tud arról, hogy aláírásgyűjtés folyik.

A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com)

November 28-ig kétszázezer aláírást kell összegyűjteni a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazás kiírásához, a munkavállalói képviseletek azonban egyelőre nem tudnak pontos adatokkal szolgálni arról, hogy eddig mennyi aláírást sikerült összegyűjteniük – írja a Magyar Idők.

A lap szerint a dolgozók egy nagy része egyébként nem is tud arról, hogy folyamatban van az aláírásgyűjtés, míg másokat nem különösebben érint a kérdés, mivel december 24-én egyébként sem kell dolgozniuk.

A lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezetek alelnöke elmondta, hogy a kezdeményezés legnagyobb támogatójaként az aláírásgyűjtő ívek hozzájuk futnak be, de csak a jövő héttől kezdik feldolgozni az eredményeket. Az aláírásgyűjtők által kikért ívek száma alapján az alelnök szerint arra számítanak, hogy kétszázezer fő feletti aláíró lesz. Azért fontos, hogy több aláírás gyűljön, mert adott esetben formai hibák, netán érvénytelen aláírások is akadhatnak.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke pedig arról beszélt, hogy a dolgozói fórumokon nincsenek az aláírásgyűjtésre figyelmeztető felhívások a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete részéről, ezért a kereskedelemben dolgozó munkavállalók nagy része nem is tud a lehetőségről. A szakszervezet elnöke megjegyezte, mint munkavállalói érdekképviselet támogatják az új pihenőnapot, de elsősorban a kereskedelmi alkalmazottaknak szeretnék elérni a munkamentességet erre a napra.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke szerint elmarad a kezdeményezők várakozásától az új munkaszüneti nap bevezetése iránti érdeklődés és támogatás, ettől függetlenül ők is részt vesznek az aláírásgyűjtésben.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek vezetője is úgy véli, hogy nem igazán ismert az aláírásgyűjtés, ráadásul sokakat nem mozgat meg ez a kérdés. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László pedig azt mondta, hogy az igényelt aláírásgyűjtő ívek számából arra lehet következtetni, hogy a gyűjtés jól halad.

A Magyar Idők felidézi, a Párbeszéd benyújtotta az Országgyűlésnek a kapcsolódó javaslatát, amelyet azonban a képviselők nem fogadtak el.

Forrás: MTI / eloben.hu

Képek: pixabay, nagyvazsanyma, beregihirek

Hasonló hírek

Mit tegyen, aki megkapta a banki elszámolást?

info

Rogán: A gazdasági növekedés fenntartására kell összpontosítani

Géza

Európán belül most a Balkán az új gócpont – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------