Hirmagazin.eu
Főoldal » Sokak élete függhet attól, amit művel ez a cigány fiú!
Biologika, újmedicina

Sokak élete függhet attól, amit művel ez a cigány fiú!

Huszonhét éves, rákkutató, Debrecenben diplomázott, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában dolgozik, olyan genetikai markereket keres, amelyek idejében jelzik a szájüregi rákot – és mellesleg roma: ő Horváth József,  az első Aranypánt-díj tulajdonosa – a díjat 25 év feletti  hétköznapi roma hősöknek adják, akik kiemelkedőt nyújtanak az élet bármely területén.

Két évtizede még senki sem mondta ta volna meg a karcagi cigánytelepen nevelkedő Józsikáról, hogy fehér köpenyben embereket gyógyít majd, és rendszeresen olvassa a Bibliát. József nem akart felnőttként is kétkezi munkásként élni, többre vágyott, szülei pedig erejükön  felül támogatták őt, és másik három testvérét is, nyaranta pedig ők segítettek mezőgazdasági munkát vállalva.

A férfi már gyerekként is megértette: ha más akar lenni, mint a többiek, akkor tanulnia kell. Mivel szerette a humán tárgyakat, eleinte a jogi pályát fontolgatta, de a biológiatanára segítségével megmutathatta, hogy mennyire jó a reál tárgyakban is: József az országos tanulmányi versenyen első helyezést ért el.

Az egyetemen jött rá, hogy a genetikai eredetű betegségek érdeklik igazán. Most PhD-hallgatóként kutatócsoportjával olyan genetikai jelzőket keres, amelyek idejében jelzik a szájüregi rákot. Ezt a fajta daganatot sokszor csak akkor észlelik, mikor már  kívülről is látható az elváltozás, a terápiát így rengeteg – olykor életbe vágóan hosszú – idő után kezdhetik csak meg.

Józsi most már a karcagiak példaképe, amióta megkapta az Aranypánt-díjat, még szélesebb körben vált ismertté. Azóta előadásokat tart fiataloknak, elmondja nekik, hogy  mindig van kiút, a legmélyebb helyzetből is, hogy sosem késő változtatni.

Azt mondja, a romák helyzete egyre csak nehezebbé válik: “Persze hogy illúzióromboló, ha az emberbe lépten-nyomon sulykolják, hogy kevesebbet ér, mint mások. De Isten azért adott szabad akaratot, hogy rendelkezzünk vele, és általa akár a legerősebb ellenszélben is lehessen előrehaladni. Mert nincs más választásunk.”

Forrás: m.168ora.hu

Képek: 168ora.hu, Magyar NarancsDehir

Hasonló hírek

Önjáró kapszula veszi célba és pusztítja el a rákos sejteket a testben

Géza

A rák nem betegség, hanem egy átmeneti állapot (biologika, újmedicina)

Edit

Az orvostársadalom tudatosodása – Dr. Gelléri Julianna, Jakab István – biologika

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------