Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Sok a baleset az utakon, fokozott óvatosságra int a rendőrség

Még el sem kezdődött a hosszú hétvége, egyetlen nap alatt többen is életüket vesztették az utakon. Azóta is egymást érik a közlekedési balesetek.

A hosszú hétvégéken és a nyári főszezon végén mindig jelentősen növekszik a forgalom, ezért a rendőrök mindenkit fokozott óvatosságra intenek – közölte az M1 Híradója.

Teljesen összetörve és az oldalára borulva, az út mellett állt meg egy kocsi, miután egy kisteherautó hajtott bele csütörtök délután, Kecskemétnél. A személyautóban ülő két idős ember súlyosan megsérült. Az M1 információi szerint az autót vezető 80 év körüli férfi a kórházban belehalt sérülésibe.

Csongrád megyei Sándorfalván pénteken kora reggel egy biciklist gázoltak halálra. A kerékpáros több métert repült, majd az aszfaltra zuhant. A menetősök már nem tudtak rajta segíteni.

A fővárosban pedig ketten haltak meg a Váci úton, amikor egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között nekicsapódott egy lámpaoszlopnak.

Péntek éjjel halálos baleset történt a 43-as főúton, Kiszombor határában, miután két autó ütközött egymással. A balesetben egy ember életét vesztette, ketten megsérültek.

Kecskemétnél, a 44-es főúton három személygépkocsi karambolozott, az egyik kigyulladt. Az M1 úgy tudja, hogy a balesetet okozó sofőr ittas lehetett. Összesen öten sérültek meg a balesetben. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szombat reggel az M7-es autópályán alakult ki torlódás egy tömegkarambol miatt a Balaton felé. Nyolc autó ütközött össze, de személyi sérülés itt nem történt.

Közben egy autóbusz és egy személygépkocsi is karambolozott az M3-as autópálya budapesti szakaszán, a városból kivezető oldalon. Az érintett sztrádaszakaszt lezárták.

A hosszú hétvége miatt megnövekedett a forgalom az ország közútjain. A zsúfolt utak fokozott óvatosságot igénylenek.

“A járművezetőkre érvényes a szeszesital fogyasztására vonatkozó tilalom és fontos a sebességhatárok megtartása, az út és látási viszonyokra történő fokozott figyelem, a nagyobb követési távolságok tartása, illetve a közlekedésben résztvevőkől nagyobb türelem és tolerancia. Javasoljuk, hogy indulás előtt mindig tájékozódjanak, keljenek útra hamarabb, mindezt kifogástalan műszaki állapotban lévő járművel tegyék, és fogadják meg az orvosmeteorológiai tanácsokat is” – mondta Bálint Gabriella, az ORFK rendőr alezredese.

A legtöbb baleset még mindig a gyorshajtás miatt történik. A szabálytalankodók kiszűrésére vasárnapig tart még egy európai akció. Elsősorban a gyorshajtókra vadásznak, de kiemelten figyelik például a biztonsági öv használatát is.

m1

Hasonló hírek

Tragédia Bodajkon: villámcsapás végzett egy kisgyerekkel

Mazsi

Leszerelték az álrendőrt (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Gyermekpornográfia miatt fogtak el két férfit

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------