Hirmagazin.eu
Főoldal » Sok a baj a Facebook-kal, köztük ez most a slágerbotrány: A Facebook ügyvezetője adott utasítást a Soros György utáni kutatásra! Oszd meg!
Külföld

Sok a baj a Facebook-kal, köztük ez most a slágerbotrány: A Facebook ügyvezetője adott utasítást a Soros György utáni kutatásra! Oszd meg!

Tagadtak, félrebeszéltek, de egy új jelentés szerint valójában Mark Zuckerberg jobbkeze áll az egész, sorosozós hadművelet mögött.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója kért információkat Soros Györgyről azután, hogy az üzletember januárban a davosi világgazdasági fórumon élesen kritizálta a céget, a Google mellett. Soros akkor azt mondta, ezek a vállalatok veszélyesek a társadalomra. Ez egybeesett a közösségi oldalon terjedő orosz dezinformációs kampányok utáni nyomozásokkal.

CNBC híre szerint Sandberg, a cég Mark Zuckerberg utáni legfontosabb vezetője ekkor arra utasította beosztottjait, derítsék fel Soros kritikájának hátterét. A cég válaszcsapása odáig terjedt, hogy felfogadtak egy PR-céget, amely a nálunk jól ismert, összeesküvés-elméletekkel megtámogatott sorosozásba kezdett, valamint igyekezett a Facebook összes kritikusát Soroshoz kötni.

A botrány miatt a múlt héten lemondott a cég kommunikációs igazgatója, aki magára vállalta a felelősséget. Ezzel mentesítette volna Sandberget és a felső vezetést, ám az új információk szerint mégsem igaz, hogy ők ne tudtak volna a hadműveletről.

Sandberg egyelőre a vállalat szóvivőjén keresztül üzent. A nyilatkozat szerint annyi történt, hogy gyanút fogtak, nem shortolta-e meg véletlenül Soros valamelyik befektetési alapja a Facebook-részvényeket. Ilyesmi egyébként nem történt.

Címváltoztatás: Hirmagazin.eu

Forrás: HVG

Hasonló hírek

Háború dúl Velence utcáin

Mazsi

Nem hiszed el, mit találtak egy társasház mélygarázsa építése közben!

Mazsi

Fabatkát sem ér az Ukrajnának szállított amerikai haditechnika?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------