Hirmagazin.eu
Főoldal » Soha nem látott iratok kerültek elő: 50 év után megoldódhat a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb gyilkossága?
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Soha nem látott iratok kerültek elő: 50 év után megoldódhat a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb gyilkossága?

Pontosan fél évszázad múltán megoldódhat a magyar kriminalisztika egyik legnagyobb rejtélye: a Labancz Anna-ügy néven elhíresült gyilkosság.

Egy, a napokban az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által közreadott, eddig soha nem látott titkosszolgálati iratokból kiderül, hogy a hírszerzés megfigyelt egy férfit, aki sokat beszélt a gyilkosságról, amelynek számos, a nyilvánosság előtt nem ismert részletét is tudta.

Mint ismert, 1970. április 19-én hajnali három és negyed négy között a miskolci nővérszállón megölték a csillogó szépségű ápolónőt, az akkor 24 éves Labancz Annát. A gyilkosság Anna földszinti szobájában történt. Az elkövető a nyitott ablakon át jutott a helysiégbe, majd a késével 16-szor szúrta meg az alvó ápolónőt. Ennek ellenére Annának még volt annyi ereje, hogy csurom véresen kirohant a folyosóra, ahol azt kiabálta: „Nem akarok meghalni, mentsétek meg az életemet!” Nem tudtak neki segíteni, végül a közeli kórház műtőasztalán halt meg.

A rendőrség hatalmas erőkkel vetette bele magát a nyomozásba, több száz embert hallgattak ki. nyomozók dolgát nehezítette, hogy a városszerte sokak által jól ismert fiatal nő kiterjedt baráti és ismerettségi körrel bírt.

Hiába a rendőrség erőfeszítése, Anna gyilkosát soha nem kapták el, tette pedig – az akkori törvények szerint – 20 esztendő múltán, azaz 1990. április 19-én – elévült.

A most napvilágra került dokumentumokban az áll, hogy 1972-ben operatív módszerekkel megfigyeltek egy, a Budapesti Fegyház-és Szigorított Börtön elmemegfigyelőjében fogvatartott férfit, mert gyanú merült fel, hogy K. L.-nek köze lehet Anna meggyilkolásához. A férfi a cselekmény elkövetésének időpontjában annak a kórháznak az elmeosztályán volt segédápoló, ahol Anna is dolgozott, s alibit nem tudott igazolni arra az éjszakájára.

A soha nem látott iratokban, amelyeket most napvilágra hoztak a titkosszolgálati megfigyelés anyaga áll Fotó: FacebookA soha nem látott iratokban, amelyeket most napvilágra hoztak a titkosszolgálati megfigyelés anyaga áll Fotó: Facebook

A beépített emberek jelentése szerint a férfi a börtönben részletesen beszélt Anna meggyilkolásáról: „Annát bajonettel ölték meg, vércsatornással. Többször megszúrták, megfordították benne – ekkor vágták el az artériát – majd kihúzták és arcába nyomták, alulról felfelé.”

Labancz Anna és testvére sírja. A lány 24 éves volt, amikor megöltékLabancz Anna és testvére sírja. A lány 24 éves volt, amikor megölték

Az első szúrás elmondása szerint hátulról történt. Sőt, többek előtt az is kijelentette, hogy ő tudja a gyilkos kilétét, de azt a rendőrség soha nem tudja kinyomozni. Azt ugyan nem tudni, hogy K. L. sorsa mi lett, mivel az őt megfigyelő zárkatársa átkerült egy másik intézménybe, de a jelentés szerint minden megszerzett információ erősítette a gyanút K. L. ellen.

A nyomozó nem emlékszik

Lapunk elérte a Labancz Anna-ügy egykori nyomozócsoportjának tagját, aki a mai napig a nyomozás szinte minden pillanatára emlékszik, de állítja: felderítő munkájuk során a kórház szinte valamennyi dolgozóját kihallgatták, az elmeosztályon dolgozó segédápolóra azonban nem emlékszik. Így számára is vadonatúj, ám annál érdekesebb ez a friss információ.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Előzetesben maradnak a Buda-Cash-ügy gyanúsítottjai

Edit

Őrizetbe vette a rendőrség a fábiánházi rablás gyanúsítottját! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Újabb fordulat a VV Fanni-ügyben, kipakolt a gyanúsított ügyvédje

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------