Főoldal > Hírek > Szabadidő > Bulvár > Snoop Dogg miatt világhírű lett az erdélyi Marosbogát
Snoop Dogg miatt világhírű lett az erdélyi Marosbogát2

Snoop Dogg miatt világhírű lett az erdélyi Marosbogát

Hirdetés

A külföldi sajtóban egymás után jelennek meg a cikkek a településről és angol nyelvű honlapot is készítettek a rajongók a településnek.

 

Snoop Dogg miatt világhírű lett az erdélyi Marosbogát2

Egymás után számolnak be a külföldi oldalak Marosbogátról, román nevén Bogatáról. Az erdélyi településről a legtöbben még életükben nem hallottak, ám miután

Snoop Dogg miatt világhírű lett az erdélyi Marosbogát

Snoop Dogg

Snoop Dogg nemrég oda csekkolt be a kolumbiai Bogota helyett, a község “felkerült a térképre”.

Egy csapat lecsapott a hírre és már honlapot is készített Marosbogátnak Visitbogata néven. Azt írják: “Bogata tökéletes hely, ha pihenni akarsz a természetben”, és azt is, hogy a falu mindent megad, amit csak kívánhat az ember.

Először a helyi lapok írták meg, mi történt, és azt, hogy Marosbogát magyar polgármestere, Barta László azt üzente: várják a rappert. Azt mondta, nyugodtan elmehet Marosbogátra, van egy 9 fős panziójuk, de magánszemélyeknél is megszállhat, finom falatokkal fogadnák. “Van egy hétszáz férőhelyes lagzitermünk is, amelyben már jártak amerikaiak. Tehát jöhet a teljes stábjával, községünk tiszta lelkű lakói szeretettel várják”.

Snoop Dogg bejelentést tett, hogy tényleg ellátogat Marosbogátra. Legalábbis Facebookon ezt ígérte:

A település rövid története

1295-ben Bahacsh néven jelentkezik az okiratokban. 1300-ban Bugath, 1332-ben Bogath, 1587-ben Bogath (uo.) formában fordul elő. 1332-ben már plébániatemploma van.

 

Snoop Dogg miatt világhírű lett az erdélyi Marosbogát3

 

Templomának régiségét az is jelzi, hogy falaiba nagy mennyiségű olyan téglát építettek be, amelyeken az V. macedóniai római légió bélyege ismétlődik. Ez arra utal, hogy korai templomépítésről van szó, amikor még nem használták fel más építkezésekhez a római téglákat.

Snoop Dogg miatt világhírű lett az erdélyi Marosbogát2

 

Középkori katolikus lakói a reformáció idején reformátusokká lesznek, a templommal együtt. A század elején református anyaegyház. Ugyancsak a század elején a kevés számú katolikus részére kis kápolnát építenek.

Forrás: Mek.oszk.hu

szeretlekmagyarország

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
loading...
tűzvédelem