Autók - motorok - hajók

Skizofrén Corvette sportkocsi: kívül a 60-as évek, belül a jelen kor

Itt a megoldás arra az esetre, ha a régimódi designt a legújabb technológiákkal szeretnénk kombinálni.

A Chevrolet 65 évvel ezelőtt mutatta be az első Corvette-et, mely az azóta eltelt évtizedekben hét generációt élt meg. Sokan úgy vélik, hogy ezek közül messze a második generációs modell, a C2-es Sting Ray sikerült a legszebbre, melynek vonalvezetése még így 2018-ban is igen szemrevaló. Ez adta az ötletet, hogy az Ares Design elkészítse a C2-es Corvette lemezek alatt modernizált változatát. Íme:

Az 1963 és 1967 között gyártott C2-es modell motorházteteje alatt egy a C6-os sorozatból ismerős LS3-as erőforrás kapott helyet. A 6,2 literes lökettérfogatú V8-as motor egy ötsebességes manuálisváltón keresztül juttatja el 520 lóerős teljesítményét a hátsó kerekekre.

Az elöl 19, hátul 20 colos kerekeken gördülő egyedi Corvette kapcsán említést érdemel továbbá a LED-es fényszóró, az új sportkipufogó, a modernizált utastér, az 500 W-os hifi és az elektromos ablakemelő. Eddig egy példány készült a különleges sportkocsiból, de a gyártó várja a további megrendeléseket. A modernizált Corvette ára 350-400 ezer euró, vagyis átszámítva mintegy 108-124 millió forint magasságában alakul.

Forrás: Hvg.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

A nap képe: Az orosz luxusautó, amely drágább egy S Mercinél

Géza

Csődbe mehet a Tesla, nem áll jól az elektromos autókat gyártó cég

Géza

IV. DAT Gépjármű Regatta vitorlásverseny Balatonkenesén

info