Image default
Gazdaság

Sírtak a diákmunkások Egerben, a TESCO vizsgálatot indított

Olyan hírek terjedtek el, hogy az áruházvezető kényszerítette munkára a diákokat, a valóság, hogy a sztrájkoló munkatársak helyezték nyomás alá őket. Az áruház közleményben cáfolt.

A Tesco a munkavállalói sztrájk alatt folyamatosan tájékoztatja a sajtót a fejleményekről. A legutóbbi közleményükben cáfolták azokat a híreket, miszerint az egri áruház vezetője munkára kényszerítette volna a diákokat. A hírekben az állt, hogy az áruházvezető nyomása miatt a diákok sírva dolgoztak.

Diákmunkások

 

A Tesco közleményét változtatás nélkül közöljük:

A Tesco sajtóosztályához eljutott információk alapján a vállalat vizsgálja, hogy szándékos, szervezett formában történő félelemkeltés zajlik-e az áruházlánc egységeiben. A média különféle felületein megjelent olyan állítás, miszerint Egerben az áruházvezető munkára kényszerítette a diákokat, akik emiatt sírva dolgoznak.

A valóság ezzel szemben az, hogy nem az áruház vezetője, hanem a sztrájkoló munkatársak helyezték őket nyomás alá.

Ezt az érintett diákok maguk mondták el Hevesi Nórának, az áruházlánc kommunikációs vezetőjének, úgy, hogy az áruházvezető nem vett részt a beszélgetésben, nem volt jelen. Hevesi Nóra a vállalat nevében elnézést kért a diákoktól, és megköszönte munkájukat.

“Elfogadhatatlannak tartjuk a fenyegető és bántalmazó viselkedést, és határozottan felszólítok mindenkit, hogy tartsuk tiszteletben egymást és egymás döntéseit!

Egyúttal arra kérem a szakszervezeti vezetőket, hogy előbb tájékozódjanak a valós helyzetről, és csak utána kürtöljék tele a sajtót valótlan állításokkal. Eddig ez a negyedik eset, amikor a rágalmakról kiderül, hogy semmi valóságalapjuk. Felszólítom egyúttal a szakszervezeti vezetőket, hogy felelős viselkedéssel tartsák kordában az indulatokat, intsék mérsékletre a sztrájkoló kollégákat, és tudatosítsák bennük, hogy ahogy a vállalat és annak vezetői nem helyezik őket nyomás alá, nem fenyegetik és nem akadályozzák őket a sztrájkban való részvételben, úgy ugyanez a viselkedés várható el a munkabeszüntetést választó munkatársaktól is.

Arra kérek mindenkit, hogy senki ne feledje, függetlenül attól, ki vesz részt a sztrájkban és ki nem, mindannyian emberek vagyunk, munkatársak vagyunk, a sztrájkot követően is egy csapatban fogunk dolgozni” – mondta Hevesi Nóra.

Forrás: MTI/szeretlekmagyarorszag

Képek: hrblog, pestisracok, das

Hasonló hírek

Itt vannak az új adóztatási számlaszámok! Töltsd le!

Géza

Elkészült az egri borvidék saját borospalackja

Géza

Világsztárok is imádják: ilyen szemüveg hódít a cápáknál

Géza