Image default
Belföldi hírek

Simicskó: törékennyé vált az európai keresztény civilizáció

A mostani időszak törékennyé tette az európai keresztény civilizációt. Vannak olyan emberek Brüsszelben és máshol, akik szeretnék, ha elfelejtenénk, hogy meg kell erősíteni ezeket az értékeket – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön Tatán, a Magyar Honvédség 18. KFOR-kontingensének kibocsátó ünnepségén.

 „Brüsszel versenyezteti a tagországokat, hogy ki tud nagyobbat mondani és többet tenni, alapvetően megváltoztatni az európai keresztény értékeket” – tette hozzá Simicskó István. A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy Magyarország megfontolt és jó lépéseket tett az elmúlt három évben, és „példát mutat Európa számos országának”.

Hozzátette, a kormány mindet megtett azért, hogy a magyar emberek biztonságban élhessenek. Megtették a déli határnál, Koszovóban és máshol, hiszen 14 országban vannak jelen a Magyar Honvédség katonái.

Simicskó István honvédelmi miniszter érkezik a Magyar Honvédség KFOR-kontingense tizennyolcadik váltásának állománykibocsátó ünnepségére a tatai Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2018. február 8-án (MTI-fotó: Bodnár Boglárka)

A miniszter szólt arról, hogy a hat hónapos külszolgálatra utazó katonák egyszer, négy-öt napra hazatérhetnek családjukhoz. Megemlítette azt is, hogy a honvédség 100 új buszt rendelt az Ikarustól, és ebből negyvenet hamarosan átadnak.

A Magyar Honvédség 18. KFOR-kontingensének létszáma 355, 26 egység állományából tevődik össze, de zömük, 260 katona a tatai Klapka György lövészdandárban szolgál. A magyar békefenntartók 1995 óta vannak jelen a Nyugat-Balkánon. A térség legjelentősebb stabilizáló ereje a KFOR-misszió, amelyben Magyarország a kezdetektől, 1999 óta részt vesz.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Kész a határzár kiépítésére a honvédség

Edit

Ezren próbálják most kifogni a Balaton óriásait

Géza

Újraszámolták a szavazatokat Győrben: eldőlt Borkai Zsolt sorsa

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------