Főoldal » Silányabb árukat hoznak a multik Magyarországra, mint Nyugat-Európába
Gazdaság

Silányabb árukat hoznak a multik Magyarországra, mint Nyugat-Európába

Hiába ugyanaz a termék, a minőség nem az.

A multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait – írta a HVG a Magyar Idők nyomán csütörtökön.

A cikk szerint a Magyar Idők úgy tudja, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a közelmúltban nemrég 24 féle azonos, vagy nagyon hasonló osztrák és magyar termékmintát vetett össze.

Eszerint az egyik ostyás édességnél az osztrák mintában kedvezőbb volt az ostya állaga, egy ismert mogyorókrémnél pedig a magyar verzió nem volt olyan lágy és kidolgozott, mint az osztrák.

Az édesipari termékek közül a közismert márkájú csokoládék ugyanolyan minőségben kaphatók, de például az egyik ostyás édesség esetében az osztrák mintákban az ostya állaga kedvezőbb volt.

Egy ismert kakaópor esetén a magyar minta esetén gyengébb volt a kakaós jelleg, inkább az édes íz volt hangsúlyos, míg az osztráknál jobban érvényesült a kakaós, csokis íz.

A két legismertebb kólamárkánál az egyik esetén a hazánkban megvásárolható verziónak kevésbé volt összetett az illata, magasabb volt a cukortartalma, mivel a cikk szerint az osztrák verzióval ellentétben olcsóbb, kukoricaalapú édesítő felhasználásával készült.

Az instant leveseknél volt a legnagyobb eltérés. A Nébih vizsgálata két porkeveréket vizsgált, de mint írták, az azonos megnevezés és termékmegjelenítés ellenére sem sikerült igazolni, hogy két egyforma levesporról lenne szó.

 

Hasonló hírek

Emelkedett az üzemanyagok ára

Géza

Undorító látvány fogadta a Nébih munkatársait egy húsboltban

Edit

Újra jön a SZÉP-kártya határidő: aki nem költi el, elveszíti

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------