Hirmagazin.eu
Főoldal » Siklósi Gergely ezüstérmet nyert párbajtőrben az olimpián! Gratulálunk a szép sportteljesítményhez!
Sporthirek

Siklósi Gergely ezüstérmet nyert párbajtőrben az olimpián! Gratulálunk a szép sportteljesítményhez!

Siklósi Gergely megbotlott az utolsó akadályban, 15-10-re elvesztette a férfi párbajtőr egyéni döntőjét a francia Romain Fra Cannone-bal szemben.

Természetesen ő maga is csalódott kicsit emiatt, de ahogy fogalmazott, csak két percig. Hozzátéve, Párizsra legalább marad motivációja. Vívásban remekelünk, két nap után máris egy-egy arany és ezüst a mérleg.

Siklósi Gergely 23 évesen felnőtt világbajnok (Budapest, 2019), s ugyanabból az évből van egy Európa-bajnoki bronzérme is a csapattal.

Döntőbeli ellenfele, a francia Romain Fra Cannone 24 évesen eddig egy Európa-bajnoki 34. helyezést tud felmutatni, s pályafutása során világkupa-viadalon is csupán egyetlenegyszer jutott be a vívásban fetisizált nyolcas döntőbe.

Hogy ki volt a döntő esélyese, azt ezek után fölösleges elemezni.

Siklósi, ahogy ígérte, cseppet sem tűnt feszültnek. Pedig technikai hiba miatt csúszott a kezdés, ami elvileg kikezdheti az idegeket. Nyugodtan sétálgatott, váltott néhány szót az edzőjével, Nagy-Dancsházy Tamással.

Az első találat a termetre is kicsi franciáé volt. Majd a második is. Ajjaj… Aztán célba ért a hosszú kar, megvolt az első pont, 1-2. Együttes, 2-3. Újabb francia találat, 2-4, Siklósinak nem ízlett a francia stílusa. Aztán újítani tudott, 4-4-nél utolérte Cannone-t, ez volt a részeredmény az első három perc után.

Siklósi 6-5-nél vezetett először, aztán 6-6-nál újra egál, Siklósi videózást kért, de nem adtak neki igazat. Újra a francia kapta el a fonalat, elhúzott 9-7-re. Együttes, 8-10, újabb francia találat, Siklósi bosszúsan levette a sisakját. 8-12-nél már aggódhattunk, az újabb együttes Cannone-nak kedvezett. 9-14-gyel zárult a második harmad. Van innen visszaút?

Nem volt. Cannone 15-10-re nyert.

Siklósi kicsit kényszeredetten bólogatott, majd rögvest sportszerűen gratulált.

Talán fel sem fogta, hogy milyen lehetőség kapujában állt.

Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Kár érte, nagy kár.

– Megérdemelten nyert, ő volt a jobb – Siklósi a finálé után sem hazudtolta meg magát.

– Röpke két-három másodpercig csalódott voltam, nem jó érzés kikapni, de a verseny egészére nem lehet panaszom – folytatta. – Az utolsó asszóban hibáztam, de az ellenfelem nagyon jó volt. Számítottam rá, hogy nehéz asszó lesz, de a sport ilyen. Nagyon szép lett volna, ha a vb-arany után olimpiai aranyat is nyerek, de így legalább marad motiváció, és nyomhatjuk tovább. Nagyon örülök az ezüstéremnek. A következő olimpia rövid időn belül lesz, nemcsak egyéniben, hanem cspatban is szeretnék ott lenni 2024-ben, Párizsban.

Megnyert ezüst

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke: Nagyon örülök, de persze van egy kis csalódottság is az emberben, ezzel együtt ez egy megnyert ezüstérem, ez teljesen egyértelmű. Gergő fantasztikusan vívott egész nap, a döntő asszóban kikapott, ilyen van. Biztos, hogy a jövőben még lesz alkalmunk örülni az eredményeinek. Egy dolog viszont nyilvánvaló: a francia vívónak egészen kivételesen jó napja volt.

Majd a végén ismét nekiszegezték az összehasonlítást Szilágyi Áronnal. S ismét kivágta magát:

– Jobban teljesítettem az első olimpiámon, mint Szilágyi Áron, ez tök jó dolog.

Szilágyi 2008-ban Pekingben 15. lett. Tudjuk, hogy folytatta. Ezt kívánjuk Siklósi Gergelynek is.

Drámai váltás

Siklósi Gergely pályafutásának drámai pillanata 2017-ben jött el, vagy inkább 2018-ban. Siklósi Tapolcán született, ott is kezdett vívni hétévesen. Az olimpiai bronzérmes és hétszeres világbajnok Szalay Gyöngyi volt a nevelőedzője. A kapcsolatuk 2017-ben bomlott fel, amikor az ifjú tehetség a Honvédba igazolt és Nagy-Dancsházy Tamás irányításával folytatta a pályafutását. „Nehezen élte meg, az elválás után egy darabig nem is beszéltünk. Ő adta a kezembe a párbajtőrt, tőle tanultam mindent, vele értem el a legnagyobb eredményeimet. Remélem, hamarosan ismét jóban leszünk, és csak nevetünk az egészen” – beszélt a szakításról akkor Siklósi. A váltást igazolták az eredmények, hiszen 2019-ben világbajnok lett. Ezt a sikert Szalay Gyöngyi már nem érhette meg, hiszen 2018-ban váratlanul, trombózis miatt elhunyt. Siklósinak ezt is fel kellett dolgoznia. Sikerült.

(A borítóképen Siklósi Gergely az ezüstéremmel a nyakában. Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nagy bejelentést tett Hosszú Katinka

Géza

Trófeával köszöntötték Cristiano Ronaldót (Videó)

info

Lóránt szezoncsúcsa, Hangáék lemaradtak a rájátszásról az olasz kosárbajnokságban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!