Image default
Egészség - betegség

Sikítozva ébredt az asszony a félresikerült zsírleszívás közben

hirmagazin 2015 06 11 100740

A megfelelő képesítéssel nem rendelkező orvos közölte a beteggel, hogy ébren kell folytatnia a műtétet, nehogy egyenetlen maradjon a lábszára.

A félresikerült zsírleszívó műtét egy londoni klinikán zajlott le. A beteg beszámolója szerint egy fogászati székben végezték el az operációt, melyet egy olyan általános orvos vezetett, aki még csak nem is rendelkezett sebészi képesítéssel.

A megdöbbentő esetet a brit munkáspárti parlamenti képviselő, Ann Clwyd terjesztette a parlament elé. A képviselő a szabályozás szigorítására szólította fel az országgyűlést, hogy meg lehessen akadályozni sok ezer ember kihasználását a magánszektor klinikái és a „cowboy sebészek” által. Clwyd szerint nincs még egy olyan ága az orvostudománynak, amely „ilyen szabályozatlan káosz” állapotában lenne.

A képviselő asszony a parlamentben elmondta, hogy a kudarcba fulladt zsírleszívó műtéten átesett csalódott nőbeteg így számolt be levelében a tapasztalatairól:

„Azt hiszem, hogy a műtőasztal egy fogorvosi szék volt. Amikor megkértek, hogy forduljak hasra, nagyon nehezen ment, mert a szék nem volt megfelelő formájú. Valamikor a műtét alatt felébredtem.

Szörnyű fájdalmaim voltak, ezért sikítani kezdtem. Ekkor még mindig szívták a zsírt a lábamból. Az orvos azt mondta, muszáj folytatnunk úgy, hogy ébren maradok, különben a lábaim egyenetlenek lesznek.”

Clwyd képviselő asszony elmondta, később kiderült, hogy az úgynevezett plasztikai sebész egy általános orvos volt, aki sebészeti képesítés nélkül végezte a műtétet, az altatást pedig altatóorvos segítsége nélkül alkalmazta.

A képviselő azt is hozzátette, hogy a közelmúltban egy írónő esetéről is hallott, aki egy félresikerült lézeres szemműtét következtében látáskárosodást szenvedett egy magánklinikán. Öt év jogi csatározást követően végül 250 ezer font kártérítést kapott, de a szemén maradandó hegesedés alakult ki.

A brit Sebészek Királyi Kollégiuma arra szólított fel, hogy ruházzák fel a brit Általános Orvosi Tanácsot azzal a jogkörrel, hogy nyilvánosságra hozhassa, mely sebészek rendelkeznek az ilyen jellegű műtétek elvégzéséhez szükséges képesítésekkel. jelenleg ugyanis a törvények lehetővé teszik, hogy bármilyen orvos (akár sebészi képesítéssel nem rendelkezők is) végezhessenek kozmetikai műtéteket megfelelő továbbképzés vagy szakvizsga nélkül.

Forrás: noinetcafe.hu; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

8 figyelmeztető tünet, amely a vesedaganat jele lehet

Mazsi

Hihetetlen, mit üzent Caramellnek és súlyosan beteg kislányának az ismert magyar rákkutató, Dr. Horváth József! Könnyek szöktek a szemünkbe soraitól! (Egy megosztással fejezzük ki hálánkat és örömünket munkájáért! Hirmagazin.eu)!

Géza

Mi történik, ha négy pohár vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------