Hirmagazin.eu
Főoldal » Sikeresre álmodott magyar társasjáték
Technika, kommunikáció

Sikeresre álmodott magyar társasjáték

forrás: FA/hirado.hu

Az AZAKI egy fejlesztő játék nemcsak kicsiknek. Egy nyolcfős magyar csapat indította útjára, de az ötlet egy pedagógusé, aki eddig csak a diákjainak, barátainak és a fióknak tervezett játékokat.

Bár a Kickstarteren indult gyűjtés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket, a segítségével rengeteg új lehetőség nyílt meg előttünk – mondta Maróthy Judit, a játék projekt managere a hirado.hu-nak. „Ki akartuk próbálni magunkat, hogy egy ilyen felületen, ami karitatív és kreatív projekteknek ad lehetőséget, mit tudunk, és mit lehet elérni.”

Sikeresre álmodott magyar társas

Társas gimisekkel

A kampány november 3-án indult, rengeteg helyre jutottunk el és teszteltük a játékot – mesélte a projekt maganer. Az első 1500 darab legyártásához szerettünk volna pénzt gyűjteni így, végül más irányba terelődtünk, máshogy kell tervezzünk – tette hozzá. Az Azaki otthon kinyomtatható, pdf-es verzióját 10 euróért lehetett a Kickstarter oldalán megrendelni, a normál, keménytáblás-dobozos változat ára pedig 25 eurónál kezdődik. Továbbra is a nemzetközi terjeszkedésben gondolkodunk, több nemzetközi kiadóval egyeztettünk már, de az is szóba került, hogy saját magunk adjuk ki – mondta Maróthy Judit. Ez majd a tél során eldől – fűzte hozzá.

A játék ötlete Szilágyi Andrea pedagógustól származik, aki lassan 15 éve tervez játékokat, társasokat. Elsősorban barátoknak, ismerősöknek, valamint a diákoknak készíti őket – mesélte a hirado.hu-nak. „Célom elsősorban a nyelvtanulás segítése volt, az első társast a latin tanulóimnak készítettem. A játék lényege az volt, hogy a diákok az Alvilágtól az Olümposzig gyalogolnak el, miközben kultúrtörténeti és nyelvtani feladatokat oldanak meg.”

Manapság elég sok gyerek van az ismeretségi körömben, az utóbbi időben ajándékként is társast kapnak, mert úgy tűnik, ennek örülnek a legjobban – jegyezte meg Szilágyi Andrea. Évente nagyjából 3 és 10 között találok ki újabbakat – tette hozzá. „Ezeket otthon el is készítem, festékkel vagy színes ceruzával megrajzolom, néha újságokból vágok ki képeket hozzá.” Készítettem már nevettető partijátékot, kicsiknek szerencsén alapuló társast, vagy gimnazistáknak kultúrtörténeti és szókincs bővítésére alkalmasat – mondta. „Számomra fontos, hogy a játék amellett, hogy fejleszt és tanít, elsősorban szórakoztat.

Az AZAKi ötlete is az óriáskerékkel indult. A panda figurája azért társult hozzá, mert nem rajzolok valami jól és fontos szempont volt, hogy én is le tudjam rajzolni – magyarázta mosolyogva. A játék célja, hogy a gyerekeket a digitális világból kiragadva szórakoztassa és észrevétlenül fejlesszen. Az AZAKI lényege, hogy a győzelemhez elengedhetetlen az egymásra figyelés és a közös részvétel. Különlegessége pedig, hogy kombinálja az asztalnál ülős-lépegetős-dobókockás feladatokat a szaladgálós-éneklős-kiabálós nem asztali játékokkal.

A társas képi világát végül Schmal Róza képzőművész tervezte meg. A játék minden elemét és kellékét saját kezűleg festette meg, majd digitalizálta. Szilágyi Andreával egyébként nem ez az első közös munkája. Egy spanyol tanulóknak való társason korábban már dolgoztak együtt.

 

Hasonló hírek

Kíváncsi vagy ki kémkedik utánad? Most kiderítheted!

Edit

Betiltották a Huawei számára az SD-kártyák használatát

Géza

Magyar felhőfejlesztés gyorsíthatja a könyvelést

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------