Hirmagazin.eu
Főoldal » Segítsünk! Megzsarolták Péter Szabó Szilviát – A Blikknek mondta el, mi történt és mi a helyzet most
Bulvár

Segítsünk! Megzsarolták Péter Szabó Szilviát – A Blikknek mondta el, mi történt és mi a helyzet most

Péter Szabó Szilviával az A38 állóhajón találkoztunk. Rendhagyó élő bejelentkezésünkben az énekesnő a Blikk olvasóinak tett bejelentést.

Egy – természetesen nézők nélküli – MR2 Akusztik-felvétel miatt érkezett a hajóra Péter Szabó Szilvia, aki közben elmondta nekünk: egy török banda két hónapja ellopta az Instagram-oldalát, ahogy Kajdi Csabáét és másokét is. Az Instagram szerint elvileg valamikor visszakaphatja, de az énekesnő úgy döntött, nem vár tovább. Tegnap egy új Insta-oldalt indított, s kicsit kétségbe is esett új oldala egy darab posztja és követője miatt.

Részletesen elmesélte, hogyan tudta meg, hogy törökök lopták el az adatait, illetve, hogy miként próbálták megzsarolni, és mi lett a vége a dolognak:

A videó itt érhető el!

Instagram-oldalt úgy tudnak ellopni, ha kicsalják a belépőkódokat a gazdájától. Egy hivatalosnak látszó e-mailt kapott Péter Szabó Szilvi is, miszerint valaki jelentette az oldalát, és az ügy kivizsgáláshoz ki kell töltenie egy online űrlapot. Nem gyanakodott, bár nem értette, ki jelenthette fel, de azért kitöltötte az űrlapot az adataival, onnan pedig elkezdődött a rémálom: először még az „igazi” Instagramtól jött a belépéshez a biztonsági kód, aztán jött az üzenet, hogy megváltoztatták az e-mail-címét, az oldala nevét, meg mindent, és onnantól már csak török nyelvű üzeneteket kapott. Aztán felvették vele a kapcsolatot különböző társaságok, hogy pénzért – 400 dollárért, vagyis körülbelül 120 ezer forintért – tudnak segíteni, hogy visszakapja. Egész pontosan egy vélhetően kamu profilról érkező levélben egy külföldi illető azt a mesét próbálta beadni neki, hogy nemrégiben vásárolta meg az Instagram-oldalát, ami vélhetőleg lopott, így szívesen visszaadná, csak hát nagyon nehéz anyagi körülmények között él, tehát kell a pénz…

Kajdi Csaba hasonlóan járt: ő visszaszerezte az oldalát egy magyar cég segítségével. Péter Szabó Szilvia is hozzájuk fordult, ők pedig elindították a folyamatot a Facebooknál. (Az Instagram és a Facebook egy cég ugyanis.) A Facebooktól aztán kapta az üzeneteket, hogy legyen türelemmel, dolgoznak az ügyön.

A türelme azonban elfogyott, Péter Szabó Szilviának ugyanis már nagyon hiányzik a közönsége. 60 ezer követőt vesztett el, és most már tudja: az Instagram és Facebook nem küld ilyen jellegű privát e-mail-üzeneteket, vagy, ha mégis érkezik ilyen, nagyon meg kell nézni, milyen címről jött.

Péter Szabó Szilvi egyébként a „segítőkész” külföldinek nem akart fizetni, és mindenkinek azt javasolja, ne is fizessen senki a zsarolóknak. Bár erre betámadták a Facebook-oldalát és a gmail-fiókját is, de ezeket sikerült megvédenie jelszóváltoztatásokkal. A tanulság tehát, hogy soha ne adjuk ki az adatainkat és soha ne dőljünk be kamu e-maileknek. És kétszer is gondolja meg mindenki, mit oszt meg a közösségi médiában, mert olyan helyekre is eljuthatnak ezek a posztok, amikre nem is gondol az ember.

Péter Szabó Szilvia új, igazi Instagram-oldalát itt találja. Sok hazai sztár állt már az énekesnő mellé, sorra osztják az oldalát, hogy minél többekhez elérjen. Ebben próbálunk neki segíteni mi is.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Blikk

Hasonló hírek

Mindkét lába megsérült a balesetben – nem tudni, mikor állhat talpra

info

Győzike aggódott a korával kapcsolatban, családja így nyugtatta meg: „Nyugi, drága férjem, jól nézel ki, 10 évet letagadhatsz!”- fotó

Géza

Újabb nyolcezer méter feletti hegycsúcsok megmászására készülnek magyar hegymászók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!