Image default
Bulvár

Sebestyén Balázs órákig menekült Schoberték elől

Sebestyén Balázs egy jetskin látta elsuhanni Schobert Norbertet, akivel végül nem nyaralt együtt Zanzibárban. De a rádióban azért alázott egyet rajtuk.

Balázs a Rádió 1-en mesélt a tanzániai nyaralásról © Végh István

Sebestyén Balázs pár napja érkezett haza a messzi Tanzániá­ból, ahova azért utazott, hogy a pihenés mellett búvárkodással töltse az időt. Nyaralása már az indulás előtt kis híján rémálomba torkollott, amikor megtudta, hogy Rubint Réka alakreformtábora is pont abban a szállodában lesz, ahol helyet foglalt magának. A műsorvezető ezért átjelentkezett egy másik hotelbe, hogy ne kelljen találkoznia magyarokkal, főleg a Schobert házaspár követőivel. Nyaralása után persze nem ma­radhatott el az élménybeszámolója a rádióműsorában, ahol hamar elfajultak a dolgok, amikor a fitneszezők hadára terelődött a szó.

– Mi egy nappal előbb érkeztünk, mint Rékáék, így volt egy napunk azon gondolkozni, hogy mit csináljunk a felhergelt háromszáz zumbaaerobikozó magyarral. Zanzibárban nagyon rossz a közlekedés, másfél óra volt eljutni a reptérről a szállodába. (…) Még le se szálltak, de mi már három órát utaztunk, hogy meglépjünk előlük – kezdte sajátos humorával Balázs, majd elmesélte, hogyan váltott hirtelen szállást, hogy ne kelljen a táborozókkal találkoznia.

– Gyerekek, választani kell, hogy vagy a legjobb hotelbe mész, vagy olyan helyre, ahol nincs ma­gyar. Mi pedig az utóbbit választottuk. Kövezzenek meg, akik ezt nem értik. Aztán elmentünk búvárkodni, de írtam Norbinak, hogy ne haragudjon, amiért gyáva me­nekülésre fogtuk. A merülés na­gyon szép volt, de sajnos szembesülni kellett azzal, hogy haldoklik a természet, pusztulnak a korallok – folytatta a műsorvezető.

Réka aerobiktábort vitt Zanzibárban, férje viszont inkább pihent © Csányi Kriszta

– Amint kilépsz a hotelből, szembesülsz az elképesztő szegénységgel. Az igazi Zanzibár, ami nem a turistáknak van kialakítva, elszomorító, nincs nagyon mit csinálni. A piacon viszont már volt „bájgli” és update liszt. Láttam Norbi posztjait, ők jókat ittak – utalt Schoberték üzletére, majd arra a kérdésre, hogy találkozott-e kint személyesen a fitneszguruval, különös válasszal rukkolt elő.

Luxus mellett nyomor

A kelet-afrikai ország népessége közel 50 millió. Az egy főre jutó GDP 738 dollár. Az országban még mindig súlyos probléma a munkanélküliség, a szegénység, a területi egyenlőtlenségek, az infrastrukturális fejletlenség, a régió korábbi konfliktusos történelme, az ország nyugati részében élő menekültek, illetve a tőke- és szakemberhiány.

Az egyetlen virágzó gazdasági ágazat a turizmus, de csak keveseknek nyújt megélhetést.

Zanzibár: luxus és nyomor © AFP

Forrás: Borsonline.hu

Hasonló hírek

Tolószékbe kényszerül Michael J. Fox

Edit

Óriási botrány: Klapka végrendeletében tagadja meg fiát

Mazsi

Britney Spears elképesztően vonzó fekete fehérneműjében + VIDEÓ

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------