Image default
Külföld

Sebességi rekordot döntött egy brit traktor – videó

Sebességi csúcsot döntött a brit JCB Fastrac 8000 traktor, ami elérte a 166,7 km/h sebességet.

A napokban számolt be az Auto Bild magazin arról, hogy sebességi csúcsot döntött a brit JCB Fastrac 8000 traktor, ami  elérte a 166,7 km / h sebességet.  A rekord azért is szenzációs, mert

a most elért sebesség több, mint 26 km/órával meghaladta az előző traktorsebességi csúcsot.

A brit Joseph Cyril  Bamford Excavators Limited (JCB) traktorja lenyűgöző felszereltséggel rendelkezik, hiszen  egy 6 hengeres, 7,2 literes, 1014 LE teljesítményű, 2500 Nm nyomatékkal rendelkező motor hajtja.

A maximális teljesítmény érdekében a brit mezőgazdasági gépgyártó aerodinamikai segítséget kapott a Williams Forma 1 csapatától. A gépet pedig Guy Martin motorkerékpár versenyző és televíziós műsorvezető hajtotta  az Észak-angliai Yorkshire-ban található  Elvington repülőtéren megrendezett bemutatón, és

megdöntötte a traktorral elért eddigi legnagyobb sebességet.

A csúcsdöntésig a rekordot egy Lamborghini  traktor tartotta, amelyben 5,7 literes Chevrolet V8 motor található, a teljesítménye pedig több mint 500 LE. Ez a gép 2018 márciusában érte el 140 km/h sebességet.

Az előző rekordtartó a Valtra T234 traktor volt, 250 LE-es motorral, amellyel Juha Kankkunen rallyversenyző elérte a 130 km/h sebességet.

magyarmezogazdasag

Hasonló hírek

Sakkban tartja az amerikai politikát a fegyverlobbi

Edit

Brit EU-népszavazás – Többségben a kilépést pártolók

info

Terrortámadást hiúsítottak meg Párizs központjában

info