Hirmagazin.eu
Főoldal » Sebastian Kurz újra kancellár lesz..
Külföld

Sebastian Kurz újra kancellár lesz..

Az osztrák Zöldek elnöksége megszavazta a kormánykoalíciót

Az osztrák Zöldek országos elnöksége egyhangúlag megszavazta a néppárti–zöld kormánykoalíció létrehozását a testület Salzburgban tartott ülésén – jelentette be péntek este Werner Kogler pártelnök.

Ha létrejön a fekete–zöld kormánykoalíció, Ausztria történetében először alakítanak szövetségi kormányt a konzervatívok a zöldekkel.

A Zöldek országos elnöksége javasolni fogja a párt országos kongresszusának, hogy szombati ülésén fogadja el az Osztrák Néppárttal (ÖVP) kötendő koalíciós megállapodást, és szavazzon igennel a kormánytagok személyéről is” – szögezte le Werner Kogler. A pártelnök hozzátette, reménnyel tölti el, hogy csütörtökön a Zöldek parlamenti frakciója is egyhangúlag támogatta a koalíció létrejöttét.

Kogler ismét hangsúlyozta: nemcsak az Ausztria iránt érzett felelősség vezérli, mert az ÖVP–Zöldek kormánykoalíciónak egész Európa szempontjából jelentősége van.

A Zöldeknél hagyomány, hogy a fontosabb kérdésekben csak a pártkongresszus megkérdezése után hoznak végleges döntést.

Sebastian Kurz, az ÖVP listavezetője, volt kancellár szerdán jelentette be, hogy pártja megállapodott a Zöldekkel a kormányalakításról. Kurz és Kogler csütörtökön bemutatta a 300 oldalas kormányprogramot. Az új kormánynak várhatóan tíz néppárti és három, a Zöldek által delegálandó minisztere lesz.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fiatal lányokat molesztáltak kiskorú menedékkérők Belgiumban

Edit

Putyin lement a víz alá

info

Merkel telefonon beszélt Putyinnal a Kercsi-szorosról

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!