Image default
Külföld

Sebastian Kurz: .. “Miből lesz a cserebogár?”, avagy hiába okoskodnak körülöttünk, Magyarország nem lesz bevándorlóország, és zsoldosok, idegenlégiósok állomáshelye sem! Oszd meg!

A migráció és Brüsszel új határvédelmi terve lesz terítéken ma, Salzburgban

Angela Merkel, német és Sebastian Kurz, osztrák kancellár kezet fog a berlini kancellári hivatalban tartott sajtótájékoztatójuk után 2018. szeptember 16-án (Fotó: MTI/EPA/Omer Messinger)

A mai napon kezdődő találkozón az egyik fő téma Brüsszel új határvédelmi javaslata, amely szerint jelentősen növelné a Frontex, vagyis az uniós határőrség létszámát. A ma még csak 1500 fő körüli EU-hadsereget 2020-ra 10 ezer főre szeretnék növelni, amelyhez a zsoldosokat Ausztria, Németország és Franciaország adná.

Nem vitás, hogy a kevert hadsereg etikátlan összetétele (zsoldosok és idegenlégiósok), a történelemből már ismert módszerekkel, hogyan is védenék Európa határait..

A javaslat szerint jogokat vennének el a külső határt eddig őrző tagállamoktól is, így Magyarországtól is! Merkel terve, amellyel Kurz is egyetért az, hogy Magyarország déli határszakaszaira is betelepítenék a Frontexet.

„A határőrizetet akkor is átveszik, ha az adott nemzetállam nem kér segítséget vagy nem járul hozzá” – erről már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György beszélt az M1-en.

FRANCE, Nîmes: Soldiers from the French Foreign Legion parade inside the Arena of Nîmes in France on April 30, 2016. The ceremony celebrates the 153rd anniversary of the legion’s most famous battle at Camerone in Mexico. – pascal lehocq

Mint mondta, Brüsszel nem megállítani, hanem irányítani akarja a bevándorlást, Magyarország viszont minden erejével azon lesz, hogy saját kézben tartsa a határellenőrzést.

Merkel, Kurz és Macron támogatja a tervet

Merkel és Macron elvakult stílusát már ismerjük, Sebastian Kurz ezen döntése azonban nem csak az európai emberek, hanem saját népe megdöbbenését is magával hozta.

Kurz megerősítette, bízik abban, hogy már idén előrelépések történnek az egységes határőrizet kialakításáért és megtalálják a közös európai megoldást a migrációs krízisre.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásában utasította vissza az uniós tervet.

Magyarország nem adhatja át a határvédelem jogát
Rendőrök a biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2015. szeptember 15-én. FORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

„A mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik. Belőlük áll a magyar hadsereg és a rendvédelmi erők köteléke. Erre esküsznek fel. Ez az a többlet, amit semmilyen pénzért nem lehet megvásárolni, nekünk ez a legerősebb védőpajzsunk” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ők védik határainkat, mi szolgáltatjuk a napi friss híreket róluk és napi áldozatos munkájukról.
Magyarország nem lesz bevándorlóország, és zsoldosok, idegenlégiósok állomáshelye sem!
Kép: Hirmagazin.eu

Képek: korkep, index, 888, blikk, Hirmagazin.eu

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Lövöldözés és halálos baleset az embercsempészek utáni hajsza alatt + VIDEÓ

Edit

Döbbenet: újraéled az ISIS Szíriában

Géza

Hadgyakorlatot tart a NATO a Fekete-tengeren

info