Hirmagazin.eu
Főoldal » Schwarzenegger is felajánlott egy macit a magyar alapítványnak
Gazdaság

Schwarzenegger is felajánlott egy macit a magyar alapítványnak

Jön a 8. Jótékonysági Maci Aukció – új, fogyatékosság-barát éttermet szeretnének nyitni a bevételekből.

Az elmúlt évek alatt 183 hazai és külföldi híresség gyerekkori mackóját és személyes tárgyát árverezték el, hogy a befolyt összegből létrehozzák a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány saját, fogyatékosság-barát munkahelyét, amely 2016 márciusban nyílt meg Budapest belvárosában.

A Premier Kultcaféban 11 fogyatékossággal élő dolgozik, vannak köztük Down-szindrómások, autisták, értelmi sérültek és hallássérültek is, de a civil szervezet újabb munkahelyeket szeretne létrehozni.

Két hollywoodi világsztár és egy sportlegenda az adományozók között

Idén Arnold Schwarzenegger és Antonio Banderas is úgy érezte, hogy dedikált maci felajánlásukkal támogatják a fogyatékossággal élők munkahelyteremtését.

2016-ban óriási szenzáció volt, hogy a Budapesten forgató Harrison Ford és Ryan Gosling is csatlakozott a kezdeményezéshez. Felajánlásaik 4, illetve 1 millió forintért keltek el az árverésen. Tavaly már 3 világsztár, Jennifer Lawrence, Jamie Foxx és Ashton Kutcher dedikált plüssmedvéje, előbbi kettő 1-1 millió forintért kelt el, Ashton Kutcher mackójáért pedig 650.000 forintot fizettek.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány történetében először pedig egy világhírű sportoló, a Real Madrid egykori sztárja, Roberto Carlos és családja is támogatja a kezdeményezést. Igazi és felbecsülhetetlen kincseket adtak: R. C. által dedikált Real Madrid újságot és egy olyan futballcipőt, amelyből egyetlen egy készült kisfia, Cristofer számára.

Minden eddigi rekord megdőlhet, a cél egy új étterem

A maci aukciók történetének legsikeresebb árverése tavaly 25 millió forinttal zárult, amikor Dargay Attila, Lovasi András és Nyilasi Tibor medvéi és személyes tárgyai bizonyultak a legértékesebbnek, ezek mindegyike 3-3 millió forintért talált új gazdára. A rekordot egyébként Kertész Imre Nobel-díjas író felajánlásai tartják, hiszen 2014-ben 3,7 millió forintért kelt el Kertész Imre plüssmacija és a Sorstalanság dedikált példánya.

Ha idén is csúcsot döntenek a szervezők, akkor még közelebb kerülnek ahhoz a céljukhoz, hogy egy új, fogyatékosság-barát éttermet nyisson az alapítvány.

Erős mezőnyt képeznek a hazai hírességek is

Idén is 12 hazai hírességet – köztük Benedek Miklóst, Eperjes Károlyt, Latorcai Jánost, Temesvári Andreát, Juhász Elődöt, Jordán Tamás és Böjte Csabát – kértek fel, hogy felajánlásukkal járuljanak hozzá Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terének fenntartásához és fejlesztéséhez. Mint ismeretes, az alapítvány közel három éve nyitotta meg Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terét, a Premier Kultcafét, ahol jelenleg 11 fogyatékossággal élő dolgozik, köztük Down-szindrómások, értelmi sérültek, mozgássérültek, autisták és hallássérültek.

A 2018-os aukció felajánlói:

Benedek Miklós (Kossuth-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész), Böjte Csaba (Ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója), Eperjes Károly (Kossuth-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja), Gera Zoltán (97-szeres válogatott labdarúgó), Horváth Ádám (Kossuth-díjas, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas rendező), Jordán Tamás (Kossuth-díjas színész, rendező, színigazgató), Juhász Előd (zenetörténész, tévés és rádiós műsorvezető), Latorcai János és neje Aranka (politikus, az Országgyűlés alelnöke, felesége ikonfestő), Lukács Sándor (Kossuth-díjas színész, érdemes és kiváló művész), Lukáts Andor (Kossuth-díjas színész és rendező, színházigazgató, érdemes művész), Taróczy Balázs (teniszező), Temesvári Andrea (Grand Slam győztes teniszező), Antonio Banderas (spanyol színész), Roberto Carlos és Cristofer Da Silva Horváth (brazil labdarúgó és kisfia), Arnold Schwarzenegger (Golden Globe-díjas színész)

Az aukcióra minden olyan támogatót várnak, aki elkötelezett híve a kampány célkitűzéseinek. Hazánkban a megváltozott munkaképességűek mindössze 10-15%-át foglalkoztatják, a fogyatékossággal élők túlnyomó többsége kirekesztettnek érzi magát.

Az aukció

Időpont: 2018. december 5. 18:00

Helyszín: Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

Jelentkezz licitálónak itt: [email protected]

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló hírek

Több megyében már teljes foglalkoztatottság van

Edit

Elektromos közösségi autók lepték el az utakat

Mazsi

Magyarország az agrárium területén is helybe viszi a segítséget

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!