Hirmagazin.eu
Főoldal » Schwarzenegger: Egy igazi akcióhős volt! – Elbúcsúztatták Andy Vajnát! Oszd meg!
Életmód hírek

Schwarzenegger: Egy igazi akcióhős volt! – Elbúcsúztatták Andy Vajnát! Oszd meg!

Délelőtt 11 órakor kísérték utolsó útjára Andy Vajnát a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájába.

A búcsúztatáson beszédet mondott Arnold Schwarzenegger is, a filmügyi biztos jó barátja, aki szerint Vajna egy igazi akcióhős volt, nagyon szerette és nagyra becsülte őt.

A szertartásra folyamatosan érkeztek a vendégek, Vajna Tímea, a producer özvegye fél 11-kor érkezett meg.

A temető bejáratánál hatalmas a rendőri készültség, kutyákkal vizsgálták át az autókat.

Délelőtt 10 óra körül már folyamatosan érkeztek meg a gyászolók a Fiumei úti sírkerthez, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, producer, a filmalap vezetőjének búcsúztatására – írja a Blikk. Rengeteg ismert ember és sztár érkezett, Orbán Viktor miniszterelnök Arnold Schwarzenegger társaságában érkezett. A temető bejáratánál folyamatos a rendőri készültség, a taxival érkezők autóját kutyákkal is átvizsgálják. A temetés, a család kérésére nem nyilvános.

Fél 11-ig megérkezett többek között Németh Szilárd, majd Rogán Antal és felesége, és Sarka Kata is. Dirk Gerkens Jáksó László társaságában jött el, és megérkezett Vajna Tímea is, akit egyből hátravittek a szertartás helyszínére. 11 óra előtt nem sokkal megérkezett Arnold Schwarzenegger is, a búcsúztató helyszínén Orbán Viktor is ott volt. Őket követte Schmidt Mária is, illetve Gönczi Gábor a feleségével, majd Hiller István. A politikusokat külön személyzet kíséri a helyszínhez, a Schobert házaspár és Schell Judit, illetve Kocsis Máté is eljöttek végső búcsút venni Andy Vajnától. Utolsóként Fenyő Iván érkezett. A lap úgy tudja,a szervezők kérése az volt, hogy a szertartáson részt vevők egy szál fehér virággal, vagy szivarral érkezzenek Andy Vajna temetésére.

SCHWARZENEGGER: ANDY EGY IGAZI AKCIÓHŐS VOLT

Az egyik beszédet Rogán Antal mondta.

Nem értettük hogyan csinálja, hogy sohasem fárad el

– emlékezett Vajnára. Hozzátette, hogy amikor mások azt mondták, hogy a magyar történelmi film senkit nem fog érdekelni, akkor Vajna leforgatta a Szabadság, szerelmet. “Az első pillanattól láttuk rajta, hogy a magyar film megújítása élete legfontosabb pillanata“.

Rogán után Arnold Schwarzenegger mondott beszédet.

Nagyon szerettem Andy Vajnát, és nagyon sokra becsültem őt. Az övé egy nagyszerű bevándorló történet volt

– mondta. Arra is emlékeztetett, hogy Vajna már rögtön az első filmjével ismert lett, a Sylvester Stallonéval leforgatott Rambóval.

Andy megkérdezte tőlem, hogy mi tetszett a Rambo filmben. Mondtam neki, hogy a sztori, a szkript. Erre visszakérdezett, hogy és mi nem tetszett a filmben? Azt válaszoltam, hogy az, hogy Stallone szerepel benne és nem én

– idézte fel. Schwarzenegger szerint Vajna “egy igazi akcióhős volt”.

Beszédében a színész elmesélt egy sztorit arról, hogy engedély híján magángéppel szöktek be Moszkvába hajnali egykor a Vörös Zsaru forgatása miatt. Alig volt pénzük, Schwarzenegger saját maga cipelte a ruháit. A Vörös téren úgy vettek fel egy jelenetet, hogy Vajna odaküldte a színészt orosz katonai ruhában trécselni az ott posztoló katonákkal, ő pedig az általa ismert pár orosz szóval elkezdett velük beszélgetni. A jelenet aztán bekerült a filmbe.

Schwarzenegger beszéde után Andy Vajna földi maradványait katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra, Vajna Tímea után Orbán Viktor és Schwarzenegger is a sírhoz járult.

Arnold Schwarzenegger repülőtéri nyilatkozata itt olvasható.

Forrás: Blikk, Origo, Index; Vezető kép: PS

Hasonló hírek

Csalók élnek vissza a közműcég régi nevével: te ne dőlj be, kifosztanak!

Géza

Figyelj arra, hogy olyan emberekkel legyél, akik szeretnek! Még ha hibáznak is…

Mazsi

A dietetikusok tanácsa: elkerülendő élelmiszertípusok

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!