Hirmagazin.eu
Főoldal » Schobert Norbi szívszorító vallomása: zokogtam, miután megtudtam, hogy Benke Laci bácsi meghalt
Bulvár

Schobert Norbi szívszorító vallomása: zokogtam, miután megtudtam, hogy Benke Laci bácsi meghalt

30 éve voltak barátok

Budapest ― Több mint harmincéves barátság fűzte Benke Lászlóhoz (†70) Schobert Norbit (48), aki a Blikknek elárulta: többször próbálta rávenni Laci bácsit arra, hogy étkezzen egészségesebben. A sztárszakács pénteki halála mindenkit megdöbbentett.

– Tudtam, hogy az utóbbi időben sokat betegeskedett, sokat voltam bent nála a kórházban, de váratlanul ért a halálhíre. Zokogtam, miután megtudtam – árulta el szomorúan Norbi, aki évtizedek óta ismerte Laci bácsit. – A kilencvenes évek végén egyszerre volt műsorunk a TV2-n, ő főzött, én aerobikoztam. Aztán volt, hogy mindketten csináltuk mindkettőt, mert egyszer vállalta, hogy részt vesz a ducitornámon. Hihetetlen figura volt, a rekkenő hőségben szakácsruhában tornázta végig a 40 percet. A mai napig jót nevetek a felvételen. Szerintem csak így szabad rá emlékezni. Akárhányszor találkoztunk, mindig megfogta a kezemet, odahúzott magához, majd elmesélt egy viccet.

Schobert Norbit nagyon megviselte Benke László halála / Fotó: Instagram

Norbi aggódva figyelte, hogy az elmúlt bő évben Laci bácsi rendszeres látogatója lett a kórházaknak. A Blikk is megírta, hogy gyakran rosszul lett, rakoncátlankodott a vérnyomása, illetve több, kisebb-nagyobb beavatkozás miatt is be kellett feküdnie, ám igyekezett mindig vidáman fogadni az újabb nehézségeket. Ahogy mondta, számára a humor éppen olyan fontos fűszer, mint a só.

– Az orvosaim odafigyelnek rám, és bár – ahogy azt korábban is mondtam – nem szívelem a kórházakat, hallgatok az okos szóra – mondta a sztárszakács, aki nem is tagadta, nagyon megviselte, amikor kritizálni kezdték a főzőstílusát.

Benke László mesterszakács sokat betegeskedett, a halálhíre mégis meglepte az ismerőseit / Fotó: RAS-Archív

Norbi szerint is nagyon rosszul érintették Laci bácsit az elmúlt évek negatív kommentjei.

– Azt gondolom, a Széll Tamás előtti gasztrokorszak legnagyobb magyar séfje volt Laci bácsi! Persze, az a hagyományos konyha, amit ő képviselt, nem a legegészségesebb, de egészségi gondjaihoz hozzátehettek a gasztrobloggerektől és a kommentelőktől származó támadások is – mondta Schobert.

Nagydíjat is nyert 1988-ban

Benke László gyerekkora óta tudta, hogy a vendéglátás lesz az élete. Már hétévesen pikolóként, azaz pincérsegédként és fagylaltosként dolgozott. 1966-ban lett szakács, volt a Gundel séfhelyettese, Párizsban a Magyar Ház konyhafőnöke. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat élén megnyerte a nemzetek nagydíját. Több szakácskönyv szerzője és az egyik legnépszerűbb tévés szakács volt.

blikk

Hasonló hírek

Segítsünk! Megzsarolták Péter Szabó Szilviát – A Blikknek mondta el, mi történt és mi a helyzet most

Mazsi

Tom Hanks nem érti a fiát, de mellette áll: ez a jó apa dolga

info

Andy Vajna évekkel ezelőtt Oszter Alexandrát környékezte meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!