Image default
Belföldi hírek

Schobert Norbi reagált: Ha a vád igaz, visszaköveteli a millóit

Az üzletembert mélységes szomorúság fogta el, amikor a fülébe jutott, milyen botrányba keveredett az alapítvány, amit havonta nagy összeggel támogatott.

Mélységes szomorúság és csalódottság fogta el Schobert Norbertet, miután megtudta: eljárás indult a pécsi Dóri-ház vezetője, Gy. Barbaraellen. A nőt azzal vádolják, hogy a gyógyíthatatlan beteg gyerekek ellátására befolyt adományt méregdrága holmikra és luxusutakra költötte.

Norbi felháborodása jogos, hiszen korábban milliókat adott az alapítványnak!

Óriási bajba került a Szemem Fénye Alapítvány és annak vezetője, Gy. Barbara. A pécsi Dóri-ház működtetőjét csütörtökön a pécsi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja, mert a gyanú szerint az alapítványnak utalt milliós támogatást öncélúan használta fel. Állítólag méregdrága Tommy Hilfiger ruhákat vásárolt és amerikai, Los Angeles-i utat fizetett alapítványi pénzből. Sőt, 12,5 millió forintot adott kölcsön egy személynek, amit az adós soha nem adott vissza a szervezetnek. Így nem kevesebb, mint 22,5 millió forintot kérnek számon Gy. Barbarán, aki a pénz jó részét önkéntes adományozóktól szerezte be. Schobert Norbert és cége is egy volt az adakozók közül…

Schobert Norbi reagált Ha a vád igaz, visszaköveteli a millóit 1
Gy. Barbara, a vádlott
Fotó: MTI

Az üzletember ezért mélységesen elszomorodott, amikor a fülébe jutott a gyermekhospice körül kirobbant botrány. Bár tudja, hogy Gy. Barbarát akár fel is menthetik, kijelentette: ha igaznak bizonyulnak a vádak, visszaköveteli a millióit!

„Szomorú és csalódott vagyok! Annak idején egy vakáció során olvastam Barbara könyvét, ami a saját lánya elvesztéséről szól. Ekkor szereztem tudomást a pécsi hospice-házról. Több alkalommal több millió forintot adtam nekik, hol a villanyszámlára, hol a nővérek fizetésére” – kezdte a Ripost-nak Norbi, majd azt is elárulta, ő mindig érdeklődött, de a vádlott volt az, aki rendszeresen megkereste őt.

Forrás: Ripost

Fotó: Markovics Gábor

Hasonló hírek

Mi történt? Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Budapesten

Mazsi

Mindenki találkozni fog ezekkel robotokkal itthon is

Géza

Országos összesítő – police.hu

Géza