Image default
Tudástár - minden érdekesség

Sárkánnyal a sárkány hegyére

2015 04 28 083510

A Pilatus-hegy akár egy James Bond-film helyszíne is lehetne.
A Luzern városa és tava fölé tornyosuló Pilatus-hegyre már a feljutás is kaland. Kétféleképpen lehet feljutni, és bár mindkét közlekedési eszköz próbára teszi a vélt vagy valós tériszonyt, a káprázatos svájci táj látványa mindenért kárpótol. A vasút szerelmesei Alpnachstadtból indulva a világ legmeredekebb fogaskerekűjével (48%-os emelkedés) győzhetik le a több mint 1600 méteres szintkülönbséget. Aki pedig a libegés-lebegés mellett teszi le voksát, annak ott van a gyakorlatilag teljesen üvegborítású négyszemélyes gondola, Kriensből indulva. Nemhiába, Svájcban már az utazás is garantáltan felejthetetlen élmény.

Ám ez csak félútig visz, 1400 méteres magasságig. Fél óra alatt szépen, komótosan, hogy a tájban méterről méterre alaposan kigyönyörködhessük magunkat. Az igazi mutatvány, a James Bond-filmbe illő mozzanat pedig csak ezután következik. A frissen felújított Dragon Ride-libegő Fräkmüntegg állomásról indulva közel 650 m szintkülönbséget tesz meg kevesebb mint négy perc alatt, amikor is felér a hegytetőre, ahol két szállodában is rá lehet pihenni a visszaútra, Luzern felé. A Hotel Bellevue-ben még Viktória angol királynő is megszállt a 19. század végén.
És bármelyik (2100 m magasra épült) szálloda ablakából is tekintünk ki, megértjük, hogy milyen látvány ígéretével sikerült akkor odacsábítani a világ egynegyedét uraló királynőt. Akinek pedig nem elég az ablakból lenézni az alatta térképként elterülő tájra vagy a szomszédos alpesi csúcsokra, az egy kicsit közelebb is léphet a szédítő magassághoz. Persze nem kell semmi veszélyesre gondolni, csak a hegy oldalába fúrt folyosóra, ahol csupán egy korlát választ el a fenséges mélységtől. Ajánlott program megvárni ott a naplementét, egészen különleges arcát mutatja a hegy és a táj.
A legenda

2015 04 28 083522
A 15. században született az első feljegyzés arról, hogy a hegyet sárkányok lakják. Korabeli írások tiszteletben álló, helyi lakosokat idéznek, akik egyöntetűen állítják, hogy látták ezeket a lényeket repdesni a hegy körül. Aztán egyszer egy sárkány megmentette egy helyi mesterember életét, és azóta kedves, barátságos lényeknek tartják őket.

Forrás: metropol;

Hasonló hírek

Idegen űrjármű bukkant fel a szíriai harctér fölött

Mazsi

Ezek a boltok lesznek nyitva most vasárnap

info

Orvosi csoda: Ez történt a fejüknél összenőtt sziámi iker kislányokkal

Mazsi