Hirmagazin.eu
Főoldal » Sára Botond: Cél a tisztább, rendezettebb Józsefváros
Gazdaság

Sára Botond: Cél a tisztább, rendezettebb Józsefváros

Évente két alkalommal tart állománygyűlést a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti ügyosztálya.

Az idei első találkozóra február 5-én került sor, ahol Sára Botond, Józsefváros polgármestere hangsúlyozta: az elmúlt évtizedben jelentős előrelépés történt a közbiztonság és köztisztaság területén, de van még mit tenni. A hosszú távú cél az, hogy Józsefváros a legélhetőbb kerület legyen. Az eseményen részt vett Danada-Rimán Edina, Józsefváros jegyzője is.

„A tavalyi évben az időközi választáson a kerületiek állást foglaltak, hogy milyen Józsefvárosban szeretnének élni” – kezdte beszédét Sára Botond. A polgármester szerint az emberek egyértelműen a rend és a biztonság mellett tették le a voksukat. „Mi ezt képviseljük, ezért fontos az, hogy erre a területre még jobban figyeljünk” – fogalmazott. A városvezetés irányát is ennek alapján határozták meg, amelynek célja a köztisztaság és közbiztonság további javítása.

„Ennek eléréséhez két területre kell nagyobb hangsúlyt helyezni: egyrészt a városüzemeltetési feladatokra, hogy legyen több takarítógép, több virág, rendezettebb parkok. Másrészt a rendészeti területre annak érdekében, hogy megakadályozzák a szabálysértéseket: a közterületi alkoholfogyasztást, a zöldövezetben parkolást, valamint az illegális szemétlerakást” – emelte ki Sára Botond.

Mint mondta, ennek érdekében számos rendelet született a közösségi együttélés szabályozásáról, amelyeket mindenkinek be kell tartani. Kiemelte: a nagyobb tisztaság érdekében a közterület-felügyelőknek fel kell hívniuk az üzlethelyiségek, társasházak figyelmét arra is, hogy a portáljuk előtti járdaszakasz tisztán tartása az ő feladatuk. „Az elmúlt évben ezen a területen jelentős előrelépés történt, ahol viszont még nem működik gördülékenyen, ott, az önkormányzat eszközsegítséget is tud nyújtani a társasházaknak pályázaton keresztül” – tette hozzá.

Közösen a tisztább közterekért 

Mint Sára Botond fogalmazott: Józsefváros sokat lépett előre mind a köztisztaság mind a közbiztonság tekintetében.

A polgármester szerint az elmúlt 10 év arról szólt, hogy felzárkózzunk a többi kerülethez, amit sikerült elérni. „A hosszú távú cél azonban az, hogy nemcsak a legbiztonságosabb, hanem a legtisztább, azaz a legélhetőbb kerület legyünk. Ha mindenki elvégzi a feladatát, akkor még szebbek lesznek a közterületeink” – zárta gondolatait Sára Botond, majd megköszönte a közterület-felügyelők tavalyi évi munkáját.

Küzdelem az illegális szállásadókkal és szemétlerakókkal

Danada-Rimán Edina hangsúlyozta, hogy az idei év fontos feladatai között lesz az illegális szálláshelyszolgáltatások felderítése, ami a visszajelzések alapján komoly problémát okoz a lakóközösségeknek. Józsefváros jegyzője arról is beszélt, jelentős eredményeket értek el az illegális szemétlerakók felderítésében és a velük szembeni intézkedések terén, amit továbbra is kiemelten kezelnek.

„A lakosokkal való könnyebb kapcsolattartás érdekében a közterület-felügyelők számára a jövőben is lesznek kommunikációs továbbképzések, a tervek szerint már tavasszal is sor kerül egy ilyenre” – tette hozzá.

Közterület-felügyelők a lakosságért

Bajusz Ferenc, az ügyosztály vezetője pozitívnak értékelte a tavalyi évet. Mint mondta: továbbra is határozottan lépnek fel az olyan jogsértőkkel szemben, akik zavarják a lakóközösség nyugalmát.

Kiemelten kezelik a szemteléssel és a közterületi alkoholfogyasztással kapcsolatos szabálysértéseket is, „azért vagyunk, hogy a lakosok közterületi problémáit kezeljük” – hangsúlyozta.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: jozsefváros.hu

Hasonló hírek

Szamóca, a dudvaszárú évelő

info

97 százalék fölött a spanyol államadósság

info

Nagy felújítás Budapesten: jön az újabb közlekedési káosz?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------