Hirmagazin.eu
Főoldal » Sanyika 6 évesen harmadszor daganatos..
Egészség - betegség

Sanyika 6 évesen harmadszor daganatos..

Sanyika betegségének kezdete 2016 tavaszára nyúlik vissza. Kisfiam fején nőtt egy dudor, azt hittük, hogy elesett és megütötte magát.

Orvoshoz mentünk, megröntgenezték és azt a javaslatot kaptuk, hogy jegelni kell a duzzanatot és három hét múlva menjünk vissza ellenőrzésre. Miután nem múlt el, CT vizsgálatot javasoltak, kiderült, hogy osteosarcoma vagy histiocytosis okozza. Az MR vizsgálat mutatta, hogy ez egy csontból kinőtt tumor.

Megkezdődött a kezelése, 2016. május 10-re daganat eltávolító műtétet terveztek, de az előzőnapi vérvétel nagyfokú gyulladást jelzett, a kivizsgálás után kiderült, hogy a vese és mellékvese területén is van daganat, amely 6.6×5.9 cm átmérőjű. Azonnal elkezdődött a kemoterápiás kezelése, majd ezt követte a hasi műtét, amelynél nem sikerült a daganathoz hozzáférni, mert behálózta az ereket is. Biopszia után állapították meg a diagnózist, Neuroblastómás (daganatos) a kisfiam.

Ezután megkapta a protokoll szerinti kemoterápiás kezeléseket, majd Debrecenből Miskolcra kerültünk, ahol 2017 januárjában saját donoros csontvelőtranszplantáció történt. Sok nehézség után, azt hittük, hogy végre legyőzte kisfiam a betegséget, de sajnos nem így történt.

  1. február elején alhasi fájdalmai voltak, majd február végén csontvelőtranszplantációja volt. Betegsége kiújult! 4TVD blokk kezelést kapott március és augusztus között, ennek ellenére a MIBIG scan vizsgálat továbbra is csontvelői érintettséget mutatott. Így megkapta az 5. blokk kezelését is, majd a kemoterápiás kezelését metronomikus terápiával kombinálták, ez a gyógyszeres kezelés októbertől indult.

Ezután 2019. március végén ismét MIBIG vizsgálata volt, ami a csontvelőben viábilis neuroendokrin tumor jeleit mutatta. Harmadszor is meg kell küzdenie Sanyikának a betegséggel, szinte folyamatosan kórházban vagyunk. A 2017-es kezeléseket csinálja újból. Lelkileg mindannyian összetörtünk ismét, a kisfiam is tisztában van a rá váró nehézségekkel. Lesz-e műtét, vagy szükség lesz-e idegen donoros transzplantációra még nem tudjuk, minden attól függ, hogy a neuroblastoma hogyan reagál a kezelésekre.

Három iskolás és egy óvodás korú gyermekem van Sanyikán kívül. Élettársam látja el az otthon maradt gyermekeinket, ezért nem tud dolgozni, semmiféle ellátásban nem részesül. Én gyesen vagyok, édesanyám lakásában lakunk, elég nehéz anyagi körülmények között élünk. Két szoba van a házban az egyik Sanyika szobája, amit már egyszer ki kellett alakítani steril szobának, de most felújításra vár. Negyedik éve küzd kisfiam a daganattal, ahhoz kérjük a segítséget, hogy mindent meg tudjunk adni Sanyikának, ami szükséges a gyógyuláshoz. (Édesanyja levele, 2019.07.24.)

SÁNDORT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!

FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT!

Segíthet egy telefonhívással az ADHATVONAL SEGÍTSÉGÉVEL, így 500.-Ft, amellyel támogatja az alapítvány mindennapi munkáját!

SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.

Telefon: hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód! Köszönjük!

Remény Alapítvány

Hasonló hírek

Tabu téma! Mikor kóros a menstruációs vér?

info

A rovarcsípések veszélyei

info

A májbetegek csodaszere a cékla. Ha ezt fogyasztod, megszabadulhatsz a méreganyagoktól is!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------