Image default
Külföld

Salvini pártja lehet az európai parlamenti választások nagy nyertese

Egy országosan elvégzett, friss közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a tavalyi választások óta megduplázta népszerűségét Matteo Salvini pártja Olaszországban.

Tavaly márciusban, az akkor rendezett parlamenti választáson az emberek 17 százaléka döntött úgy, hogy támogatja a Matteo Salvini vezette Északi Liga nevű pártot. Ez akkor elég volt ahhoz, hogy az 5 Csillag Mozgalommal koalícióra lépve kormányzóképes erőt alakítsanak. A belügyminiszteri és miniszterelnöki helyettes címet megkapó, bevándorlás ellenes politikus nem ígért kevesebbet, mint hogy feltartóztatja a Földközi-tengeren keresztül számolatlanul az olasz partok felé tartó migránsokat. A hivatalos statisztikák pedig azt mutatták, hogy Salvini megcsinálta.

Több mint 94 százalékkal kevesebb migráns érkezett év eleje óta Olaszországba tavalyhoz képest, és négyszer annyi bevándorlót utasítottak ki az olasz hatóságok a római belügyminisztérium által közölt adataok szerint. 

Úgy tűnik, hogy a választópolgárok meghálálják, hogy a belügyminiszter tartotta a szavát, mert egy év alatt megduplázódott azoknak a száma, akik az Északi Ligát támogatják. A jobboldali olasz párt már 33,9 százalékon áll a felmérések szerint, amivel toronymagasan vezeti a pártok közötti népszerűségi listát.

Érdekesség, hogy a tavaly legtöbb szavazatot kapott 5 Csillag Mozgalom egy év alatt 11 százalékot bukott a népszerűségéből. Úgy tűnik tehát, hogy a májusi európai parlamenti választások után komolyan átrendeződhetnek az erőviszonyok az olasz belpolitikában.  

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Pénteken teszi le az esküt az új olasz kormány

Géza

Gettót csináltak a migránsok Köln egyik kerületéből

Mazsi

Marad a rendkívüli állapot a franciáknál

Edit